Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef'

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 19:38

In Limburg doen twee steden mee aan de landelijke wietproef: Maastricht en Heerlen.

Dat meldt De Gelderlander.

Lijst
De krant zou een lijst hebben ingezien waarop de namen van de tien deelnemende steden staan. Ook Almere, Breda, Groningen, Hellevoetsluis, Tilburg, Zaanstad, Arnhem en Nijmegen zouden erop staan. Venlo had zich ook aangemeld voor de proef, maar staat volgens de krant niet op de lijst.

Topoverleg
De burgemeesters van de steden die mogen meedoen zitten woensdagavond samen in Den Haag met de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid. Donderdag wordt de lijst van steden en gemeenten officieel bekendgemaakt.

Staatswiet
De proef met staatswiet begint in 2021. De deelnemende gemeenten mogen dan legaal wiet kopen van een aantal geselecteerde telers. Coffeeshops in die steden moeten dan deze wiet in- en verkopen.

In het huidige gedoogbeleid mogen coffeeshops legaal wiet verkopen. Ze moeten de softdrugs zelf echter kopen bij illegale kwekers.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen