Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht en Heerlen doen mee aan wietproef'

Geplaatst opwoensdag 28 augustus 2019 - 19:38

In Limburg doen twee steden mee aan de landelijke wietproef: Maastricht en Heerlen.

Dat meldt De Gelderlander.

Lijst
De krant zou een lijst hebben ingezien waarop de namen van de tien deelnemende steden staan. Ook Almere, Breda, Groningen, Hellevoetsluis, Tilburg, Zaanstad, Arnhem en Nijmegen zouden erop staan. Venlo had zich ook aangemeld voor de proef, maar staat volgens de krant niet op de lijst.

Topoverleg
De burgemeesters van de steden die mogen meedoen zitten woensdagavond samen in Den Haag met de ministers van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid. Donderdag wordt de lijst van steden en gemeenten officieel bekendgemaakt.

Staatswiet
De proef met staatswiet begint in 2021. De deelnemende gemeenten mogen dan legaal wiet kopen van een aantal geselecteerde telers. Coffeeshops in die steden moeten dan deze wiet in- en verkopen.

In het huidige gedoogbeleid mogen coffeeshops legaal wiet verkopen. Ze moeten de softdrugs zelf echter kopen bij illegale kwekers.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen