Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert jubilerende André Rieu met plaquette

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 22:48

André Rieu is zondagavond tijdens zijn concert op het Vrijthof door burgemeester Annemarie Penn van Maastricht verrast met een bronzen plaquette voor zijn verdiensten voor de stad.

Dat gebeurde ter gelegenheid van het 100ste concert in het hart van Maastricht: op het Vrijthof.

Vereeuwigd
Op de plaquette staan onder andere de woorden 'eus ouge bloonke bij dien glories', een regel uit het Maastrichts volkslied. De plaquette krijgt een vaste plek op het Vrijthof, op de plek waar nu het podium staat van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

Dankwoord
Burgemeester Penn refereerde bij de overhandiging aan de dromerige setting van de concerten van Rieu: "Het Vrijthofconcert van André Rieu is een droom die al honderd maal werkelijkheid is geworden." Rieu was tot tranen geroerd. "Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet." Als bedankje trakteerde hij de burgemeester van Maastricht nog op een walsje op het podium.

Bezoekersrecords
De serie Vrijthofconcerten begon dit jaar op 4 juli. In totaal bezochten 150.000 fans uit 99 landen de afgelopen weken in Maastricht de voorstellingen van de populaire Stehgeiger, een record. De Vrijthofconcerten begonnen in 2005. Dit jaar is dus de vijftiende editie. Vrijdag werd al een bijzondere mijlpaal behaald: toen werd de miljoenste bezoeker verwelkomd.

Lees ook: Eindhovense miljoenste bezoeker Rieu-concerten

Bioscoop
Op 27 en 28 juli is het André Rieu Maastricht Concert 'Shall We Dance' wereldwijd in 2.000 bioscopen te zien. Het spektakel wordt gepresenteerd door André van Duin. Hij neemt het publiek mee voor een kijkje achter de schermen van de Vrijthofconcerten.

Kerst
Rieu houdt dit jaar voor het eerst ook een serie kerstconcerten in Maastricht, in het MECC. Dat gebeurt onder de titel 'André Rieu - Christmas in My Hometown'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen