Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert jubilerende André Rieu met plaquette

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 22:48

André Rieu is zondagavond tijdens zijn concert op het Vrijthof door burgemeester Annemarie Penn van Maastricht verrast met een bronzen plaquette voor zijn verdiensten voor de stad.

Dat gebeurde ter gelegenheid van het 100ste concert in het hart van Maastricht: op het Vrijthof.

Vereeuwigd
Op de plaquette staan onder andere de woorden 'eus ouge bloonke bij dien glories', een regel uit het Maastrichts volkslied. De plaquette krijgt een vaste plek op het Vrijthof, op de plek waar nu het podium staat van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

Dankwoord
Burgemeester Penn refereerde bij de overhandiging aan de dromerige setting van de concerten van Rieu: "Het Vrijthofconcert van André Rieu is een droom die al honderd maal werkelijkheid is geworden." Rieu was tot tranen geroerd. "Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet." Als bedankje trakteerde hij de burgemeester van Maastricht nog op een walsje op het podium.

Bezoekersrecords
De serie Vrijthofconcerten begon dit jaar op 4 juli. In totaal bezochten 150.000 fans uit 99 landen de afgelopen weken in Maastricht de voorstellingen van de populaire Stehgeiger, een record. De Vrijthofconcerten begonnen in 2005. Dit jaar is dus de vijftiende editie. Vrijdag werd al een bijzondere mijlpaal behaald: toen werd de miljoenste bezoeker verwelkomd.

Lees ook: Eindhovense miljoenste bezoeker Rieu-concerten

Bioscoop
Op 27 en 28 juli is het André Rieu Maastricht Concert 'Shall We Dance' wereldwijd in 2.000 bioscopen te zien. Het spektakel wordt gepresenteerd door André van Duin. Hij neemt het publiek mee voor een kijkje achter de schermen van de Vrijthofconcerten.

Kerst
Rieu houdt dit jaar voor het eerst ook een serie kerstconcerten in Maastricht, in het MECC. Dat gebeurt onder de titel 'André Rieu - Christmas in My Hometown'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen