Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert jubilerende André Rieu met plaquette

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 22:48

André Rieu is zondagavond tijdens zijn concert op het Vrijthof door burgemeester Annemarie Penn van Maastricht verrast met een bronzen plaquette voor zijn verdiensten voor de stad.

Dat gebeurde ter gelegenheid van het 100ste concert in het hart van Maastricht: op het Vrijthof.

Vereeuwigd
Op de plaquette staan onder andere de woorden 'eus ouge bloonke bij dien glories', een regel uit het Maastrichts volkslied. De plaquette krijgt een vaste plek op het Vrijthof, op de plek waar nu het podium staat van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

Dankwoord
Burgemeester Penn refereerde bij de overhandiging aan de dromerige setting van de concerten van Rieu: "Het Vrijthofconcert van André Rieu is een droom die al honderd maal werkelijkheid is geworden." Rieu was tot tranen geroerd. "Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet." Als bedankje trakteerde hij de burgemeester van Maastricht nog op een walsje op het podium.

Bezoekersrecords
De serie Vrijthofconcerten begon dit jaar op 4 juli. In totaal bezochten 150.000 fans uit 99 landen de afgelopen weken in Maastricht de voorstellingen van de populaire Stehgeiger, een record. De Vrijthofconcerten begonnen in 2005. Dit jaar is dus de vijftiende editie. Vrijdag werd al een bijzondere mijlpaal behaald: toen werd de miljoenste bezoeker verwelkomd.

Lees ook: Eindhovense miljoenste bezoeker Rieu-concerten

Bioscoop
Op 27 en 28 juli is het André Rieu Maastricht Concert 'Shall We Dance' wereldwijd in 2.000 bioscopen te zien. Het spektakel wordt gepresenteerd door André van Duin. Hij neemt het publiek mee voor een kijkje achter de schermen van de Vrijthofconcerten.

Kerst
Rieu houdt dit jaar voor het eerst ook een serie kerstconcerten in Maastricht, in het MECC. Dat gebeurt onder de titel 'André Rieu - Christmas in My Hometown'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen