Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert jubilerende André Rieu met plaquette

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 22:48

André Rieu is zondagavond tijdens zijn concert op het Vrijthof door burgemeester Annemarie Penn van Maastricht verrast met een bronzen plaquette voor zijn verdiensten voor de stad.

Dat gebeurde ter gelegenheid van het 100ste concert in het hart van Maastricht: op het Vrijthof.

Vereeuwigd
Op de plaquette staan onder andere de woorden 'eus ouge bloonke bij dien glories', een regel uit het Maastrichts volkslied. De plaquette krijgt een vaste plek op het Vrijthof, op de plek waar nu het podium staat van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest.

Dankwoord
Burgemeester Penn refereerde bij de overhandiging aan de dromerige setting van de concerten van Rieu: "Het Vrijthofconcert van André Rieu is een droom die al honderd maal werkelijkheid is geworden." Rieu was tot tranen geroerd. "Ik ben ontroerd en vereerd dat ik deze prijs van mijn woonplaats mag ontvangen. Het is geweldig om elk jaar weer zoveel mensen van over de hele wereld blij te maken met onze muziek. Ik ben er ook erg trots op, dat ons prachtige Maastricht door deze concerten internationaal op de kaart wordt gezet." Als bedankje trakteerde hij de burgemeester van Maastricht nog op een walsje op het podium.

Bezoekersrecords
De serie Vrijthofconcerten begon dit jaar op 4 juli. In totaal bezochten 150.000 fans uit 99 landen de afgelopen weken in Maastricht de voorstellingen van de populaire Stehgeiger, een record. De Vrijthofconcerten begonnen in 2005. Dit jaar is dus de vijftiende editie. Vrijdag werd al een bijzondere mijlpaal behaald: toen werd de miljoenste bezoeker verwelkomd.

Lees ook: Eindhovense miljoenste bezoeker Rieu-concerten

Bioscoop
Op 27 en 28 juli is het André Rieu Maastricht Concert 'Shall We Dance' wereldwijd in 2.000 bioscopen te zien. Het spektakel wordt gepresenteerd door André van Duin. Hij neemt het publiek mee voor een kijkje achter de schermen van de Vrijthofconcerten.

Kerst
Rieu houdt dit jaar voor het eerst ook een serie kerstconcerten in Maastricht, in het MECC. Dat gebeurt onder de titel 'André Rieu - Christmas in My Hometown'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen