Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert iconische artiest met Richie Backfireplein

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 16:49

Maastricht heeft sinds dinsdag een Richie Backfireplein, vernoemd naar de vermaarde drummer van de Maastrichtse rockband Backfire!.

Het pleintje ligt op het binnenterrein van de Muziekgieterij in het Sphinxkwartier.

Wereldfaam
Richie Backfire, die in het echte leven Richard Bruinen (1972-1999) heette, was de grote aanjager van de Maastrichtse hardcore punk. Die bezorgde de stad wereldfaam binnen de muziekscene. Bruinen bleef ook na zijn dood in de belangstelling staan. Zo zond BNN in 2001 een documentaire over hem uit.

Internationale ontwikkeling
"We hebben in het college nog even gediscussieerd of 't het Richard Bruinenplein of Richie Backfireplein moest worden", legt burgemeester Annemarie Penn-te Strake uit. "Het is het laatste geworden. Dat past ook beter bij deze plek en bij de internationale ontwikkeling die het Sphinxkwartier doormaakt. Met dit eerbetoon eren we iemand die bij de gemiddelde Maastrichtenaar misschien niet zo bekend was, maar wel van grote betekenis is geweest in zijn muziekspectrum."

Neyman
Bruinen is niet de enige muzikant die genoemd wordt voor een straatnaam in Maastricht. Ook volkszanger Benny Neyman moet volgens inwoners van de stad een eigen straat krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen