Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert fotograaf Guy van Grinsven

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 16:05

Fotograaf Guy van Grinsven kreeg dinsdagmiddag het Teken van Verdienste van de stad Maastricht uitgereikt door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.

Van Grinsven, die ruim 50 jaar fotograaf is, kreeg eind 2019 de diagnose ALS. Over zijn leven als fotograaf wordt momenteel een documentaire gemaakt.

Lees ook: Documentaire over fotograaf Guy van Grinsven in de maak

Maastricht
In 2001 was hij in New York tijdens de aanslag op de Twin Towers en fotografeerde en filmde voor diverse media de gebeurtenissen. In zijn werk heeft hij altijd een bijzondere aandacht gehad voor de stad Maastricht.

Lees ook: 9/11-fotograaf Van Grinsven vecht tegen ALS

Met het ereteken wil het stadsbestuur van Grinsven bedanken voor het op de kaart zetten van de stad Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen