Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert Benny Neyman met eigen straat

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 21:01

Zanger Benny Neyman krijgt een 'eigen' straat in de Maastrichtse wijk Blauw Dorp.

Dat heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdagavond bekendgemaakt in een aan Neyman gewijde radio-uitzending van RTV Maastricht.

Nieuwe straat
Om welke straat het precies gaat, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat het een van de nieuwe straten zal zijn die worden aangelegd door het plan Blauwe Loper. Dat is een groot renovatieproject in de wijk, dat in het najaar van 2021 begint.

Eerbetoon
Volgens Penn-te Strake is er in de gemeente veel behoefte aan een eigen straat voor de Maastrichtse zanger, vanuit de stad en vanuit de gemeenteraad. De zanger werd geboren in Maastricht en wijdde ook verschillende liedjes aan de stad: 'Ode aan Maastricht, 'Trök nao Blouwdörrep' en 'Mie Mestreech'. Neyman was vooral bekend van zijn hits 'Vrijgezel' en 'Waarom fluister ik jouw naam nog'.

Hij ontving in 1996 een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek. Neyman overleed in 2008 aan kanker.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen