Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht eert Benny Neyman met eigen straat

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 21:01

Zanger Benny Neyman krijgt een 'eigen' straat in de Maastrichtse wijk Blauw Dorp.

Dat heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdagavond bekendgemaakt in een aan Neyman gewijde radio-uitzending van RTV Maastricht.

Nieuwe straat
Om welke straat het precies gaat, is nog niet bekend. Wel is al duidelijk dat het een van de nieuwe straten zal zijn die worden aangelegd door het plan Blauwe Loper. Dat is een groot renovatieproject in de wijk, dat in het najaar van 2021 begint.

Eerbetoon
Volgens Penn-te Strake is er in de gemeente veel behoefte aan een eigen straat voor de Maastrichtse zanger, vanuit de stad en vanuit de gemeenteraad. De zanger werd geboren in Maastricht en wijdde ook verschillende liedjes aan de stad: 'Ode aan Maastricht, 'Trök nao Blouwdörrep' en 'Mie Mestreech'. Neyman was vooral bekend van zijn hits 'Vrijgezel' en 'Waarom fluister ik jouw naam nog'.

Hij ontving in 1996 een Gouden Harp voor zijn bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek. Neyman overleed in 2008 aan kanker.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen