Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht een van meest internationale uni's ter wereld

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 6:19

Maastricht University heeft de veertiende plek veroverd op de ranglijst van meest internationale universiteiten ter wereld van Times Higher Education (THE).

In de top-200 van universiteiten staan in totaal acht Nederlandse universiteiten. Na Maastricht scoorde de TU Delft het hoogst met een negentigste plek.

Qatar
De ranglijst is gebaseerd op het aantal internationale medewerkers en studenten. Ook is gekeken naar het aantal buitenlanders dat heeft meegewerkt aan gepubliceerde onderzoeken. De lijst wordt aangevoerd door Qatar University, University of Luxembourg en University of Hong Kong.

48 procent
Maastricht University scoort hoog omdat 48 procent van de ruim 15.600 studenten en een derde van het academische personeel uit het buitenland komen. De TU Delft heeft ongeveer vierduizend internationale studenten (25 procent). Ook op die school is een derde van de wetenschappers afkomstig uit het buitenland.

800 uni's
Op de ranglijst staan ook University of Twente (115), Erasmus University Rotterdam (142), Tilburg University (164), Eindhoven University of Technology (168) en Wageningen University and Research Center (174). De lijst is gebaseerd op de World University Rankings van THE, waarop 800 universiteiten staan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Lawaai grote ergernis in bibliotheek Universiteit
Meer halal- en vegahappen op Universiteit
Maastrichtse studenten tevreden over Engels van docenten
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen