Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht een van meest internationale uni's ter wereld

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 6:19

Maastricht University heeft de veertiende plek veroverd op de ranglijst van meest internationale universiteiten ter wereld van Times Higher Education (THE).

In de top-200 van universiteiten staan in totaal acht Nederlandse universiteiten. Na Maastricht scoorde de TU Delft het hoogst met een negentigste plek.

Qatar
De ranglijst is gebaseerd op het aantal internationale medewerkers en studenten. Ook is gekeken naar het aantal buitenlanders dat heeft meegewerkt aan gepubliceerde onderzoeken. De lijst wordt aangevoerd door Qatar University, University of Luxembourg en University of Hong Kong.

48 procent
Maastricht University scoort hoog omdat 48 procent van de ruim 15.600 studenten en een derde van het academische personeel uit het buitenland komen. De TU Delft heeft ongeveer vierduizend internationale studenten (25 procent). Ook op die school is een derde van de wetenschappers afkomstig uit het buitenland.

800 uni's
Op de ranglijst staan ook University of Twente (115), Erasmus University Rotterdam (142), Tilburg University (164), Eindhoven University of Technology (168) en Wageningen University and Research Center (174). De lijst is gebaseerd op de World University Rankings van THE, waarop 800 universiteiten staan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Lawaai grote ergernis in bibliotheek Universiteit
Meer halal- en vegahappen op Universiteit
Maastrichtse studenten tevreden over Engels van docenten
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen