Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 7:41

De gemeente Maastricht doet volgens De Telegraaf nog steeds zaken met het bedrijf Vos Investments. Maastricht zelf bestrijdt dat verhaal.

Directeur Ben Vos van Vos Investments werd onlangs opgepakt op verdenking van miljoenenfraude. Hij zou voor twee miljoen aan valse facturen hebben verstuurd en ook de Belastingdienst wil nog vijf miljoen van de Maastrichtse ondernemer zien.

Lees ook: Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude

Samenwerking
De krant beweert donderdag dat de gemeente Maastricht toch gewoon blijft samenwerken met het bedrijf van Vos bij het realiseren van een AZC in de wijk Sint Pieter. Vos Investments was al langere tijd betrokken bij het nieuwe AZC, maar verkocht het pand onlangs aan het Duitse bedrijf LEA Immobiliën.

Asielzoekerscentrum
Volgens de Telegraaf blijft Vos Investments zich op de achtergrond nog wel met het AZC bemoeien, terwijl burgemeester Penn vorige week een brief richting raad stuurde waarin stond dat voor het AZC in de gemeente geen gebruik gemaakt zou worden van objecten van Vos Investments. De krant schrijft donderdag dat Vos Investments onder meer de omgevingsvergunning aan heeft gevraagd en ook nog steeds aanspreekpunt is voor omwonenden.

Geen partij
De gemeente Maastricht bestrijdt de juistheid van de berichtgeving in de Telegraaf. Volgens een woordvoerder is de omgevingsvergunning gewoon aangevraagd door LEA Immobiliën. Bovendien is de gemeente zelfs geen partij in de zaak, volgens de woordvoerder. Het gaat bij het toekomstige AZC namelijk om een huurovereenkomst tussen het COA en LEA Immobiliën. Dat Vos Investments het Duitse bedrijf in Nederland zou vertegenwoordigen staat het Duitse bedrijf vrij, aldus een woordvoerder.

Verbolgen reacties
De Seniorenpartij in Maastricht kondigt naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf aan te gaan onderzoeken of de burgemeester de raad wel juist heeft geïnformeerd. Ook Jan Hoen reageert namens de Maastrichtse Volkspartij verbolgen op het nieuws. "Het kan niet zo zijn dat de burgemeester op een bepaalde manier de boel gerust wil stellen, terwijl de informatie niet klopt."

Lees ook: Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen