Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 7:41

De gemeente Maastricht doet volgens De Telegraaf nog steeds zaken met het bedrijf Vos Investments. Maastricht zelf bestrijdt dat verhaal.

Directeur Ben Vos van Vos Investments werd onlangs opgepakt op verdenking van miljoenenfraude. Hij zou voor twee miljoen aan valse facturen hebben verstuurd en ook de Belastingdienst wil nog vijf miljoen van de Maastrichtse ondernemer zien.

Lees ook: Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude

Samenwerking
De krant beweert donderdag dat de gemeente Maastricht toch gewoon blijft samenwerken met het bedrijf van Vos bij het realiseren van een AZC in de wijk Sint Pieter. Vos Investments was al langere tijd betrokken bij het nieuwe AZC, maar verkocht het pand onlangs aan het Duitse bedrijf LEA Immobiliën.

Asielzoekerscentrum
Volgens de Telegraaf blijft Vos Investments zich op de achtergrond nog wel met het AZC bemoeien, terwijl burgemeester Penn vorige week een brief richting raad stuurde waarin stond dat voor het AZC in de gemeente geen gebruik gemaakt zou worden van objecten van Vos Investments. De krant schrijft donderdag dat Vos Investments onder meer de omgevingsvergunning aan heeft gevraagd en ook nog steeds aanspreekpunt is voor omwonenden.

Geen partij
De gemeente Maastricht bestrijdt de juistheid van de berichtgeving in de Telegraaf. Volgens een woordvoerder is de omgevingsvergunning gewoon aangevraagd door LEA Immobiliën. Bovendien is de gemeente zelfs geen partij in de zaak, volgens de woordvoerder. Het gaat bij het toekomstige AZC namelijk om een huurovereenkomst tussen het COA en LEA Immobiliën. Dat Vos Investments het Duitse bedrijf in Nederland zou vertegenwoordigen staat het Duitse bedrijf vrij, aldus een woordvoerder.

Verbolgen reacties
De Seniorenpartij in Maastricht kondigt naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf aan te gaan onderzoeken of de burgemeester de raad wel juist heeft geïnformeerd. Ook Jan Hoen reageert namens de Maastrichtse Volkspartij verbolgen op het nieuws. "Het kan niet zo zijn dat de burgemeester op een bepaalde manier de boel gerust wil stellen, terwijl de informatie niet klopt."

Lees ook: Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen