Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht doet nog steeds zaken met fraudeverdachte'

Geplaatst opdonderdag 21 juli 2016 - 7:41

De gemeente Maastricht doet volgens De Telegraaf nog steeds zaken met het bedrijf Vos Investments. Maastricht zelf bestrijdt dat verhaal.

Directeur Ben Vos van Vos Investments werd onlangs opgepakt op verdenking van miljoenenfraude. Hij zou voor twee miljoen aan valse facturen hebben verstuurd en ook de Belastingdienst wil nog vijf miljoen van de Maastrichtse ondernemer zien.

Lees ook: Maastrichtenaar opgepakt voor miljoenenfraude

Samenwerking
De krant beweert donderdag dat de gemeente Maastricht toch gewoon blijft samenwerken met het bedrijf van Vos bij het realiseren van een AZC in de wijk Sint Pieter. Vos Investments was al langere tijd betrokken bij het nieuwe AZC, maar verkocht het pand onlangs aan het Duitse bedrijf LEA Immobiliën.

Asielzoekerscentrum
Volgens de Telegraaf blijft Vos Investments zich op de achtergrond nog wel met het AZC bemoeien, terwijl burgemeester Penn vorige week een brief richting raad stuurde waarin stond dat voor het AZC in de gemeente geen gebruik gemaakt zou worden van objecten van Vos Investments. De krant schrijft donderdag dat Vos Investments onder meer de omgevingsvergunning aan heeft gevraagd en ook nog steeds aanspreekpunt is voor omwonenden.

Geen partij
De gemeente Maastricht bestrijdt de juistheid van de berichtgeving in de Telegraaf. Volgens een woordvoerder is de omgevingsvergunning gewoon aangevraagd door LEA Immobiliën. Bovendien is de gemeente zelfs geen partij in de zaak, volgens de woordvoerder. Het gaat bij het toekomstige AZC namelijk om een huurovereenkomst tussen het COA en LEA Immobiliën. Dat Vos Investments het Duitse bedrijf in Nederland zou vertegenwoordigen staat het Duitse bedrijf vrij, aldus een woordvoerder.

Verbolgen reacties
De Seniorenpartij in Maastricht kondigt naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf aan te gaan onderzoeken of de burgemeester de raad wel juist heeft geïnformeerd. Ook Jan Hoen reageert namens de Maastrichtse Volkspartij verbolgen op het nieuws. "Het kan niet zo zijn dat de burgemeester op een bepaalde manier de boel gerust wil stellen, terwijl de informatie niet klopt."

Lees ook: Vos Investments: verdenking directeur ongefundeerd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen