Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht doet mee aan internationale geluidswave

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 10:21

Maastricht doet op 30 mei mee aan een kilometerslange internationale geluidswave langs de Maas, de ouverture van Mater Mosa 2015.

Het gaat om een initiatief van de stichting Mater Mosa, die de verbondenheid met de Maas wil vieren. De stichting wil de Maas de komende jaren laten uitgroeien tot culturele rivier van Europa.

Scheepshoorns, koren en blaaskapellen
De eerste editie wordt geopend met een geluidswave van bijna 1000 kilometer. In het dorpje in Frankrijk waar de rivier ontspringt worden 's ochtends de klokken geluid, waarna de volgende dorpen het signaal overnemen. Waar de Maas breder wordt, klinken ook scheepshoorns, carillons, koren en blaaskapellen.

Maaslied
Aan het eind van de avond voert de muziekgolf naar Hoek van Holland en uiteindelijk de Noordzee. Speciaal voor deze dag schrijven de Maastrichtse dichter Frans Budé en componist Jesse Passenier een 'Maaslied'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graafmachines bewegen op muziek aan de Maas bij Itteren
Bijzondere rol voor festivalcomponist van Cultura Nova
Opera vertelt het verhaal van de Grensmaas
Maximale subsidie voor regionale evenementen verlaagd
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen