Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht doet mee aan internationale geluidswave

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 10:21

Maastricht doet op 30 mei mee aan een kilometerslange internationale geluidswave langs de Maas, de ouverture van Mater Mosa 2015.

Het gaat om een initiatief van de stichting Mater Mosa, die de verbondenheid met de Maas wil vieren. De stichting wil de Maas de komende jaren laten uitgroeien tot culturele rivier van Europa.

Scheepshoorns, koren en blaaskapellen
De eerste editie wordt geopend met een geluidswave van bijna 1000 kilometer. In het dorpje in Frankrijk waar de rivier ontspringt worden 's ochtends de klokken geluid, waarna de volgende dorpen het signaal overnemen. Waar de Maas breder wordt, klinken ook scheepshoorns, carillons, koren en blaaskapellen.

Maaslied
Aan het eind van de avond voert de muziekgolf naar Hoek van Holland en uiteindelijk de Noordzee. Speciaal voor deze dag schrijven de Maastrichtse dichter Frans Budé en componist Jesse Passenier een 'Maaslied'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graafmachines bewegen op muziek aan de Maas bij Itteren
Bijzondere rol voor festivalcomponist van Cultura Nova
Opera vertelt het verhaal van de Grensmaas
Maximale subsidie voor regionale evenementen verlaagd
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen