Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht doet mee aan internationale geluidswave

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 10:21

Maastricht doet op 30 mei mee aan een kilometerslange internationale geluidswave langs de Maas, de ouverture van Mater Mosa 2015.

Het gaat om een initiatief van de stichting Mater Mosa, die de verbondenheid met de Maas wil vieren. De stichting wil de Maas de komende jaren laten uitgroeien tot culturele rivier van Europa.

Scheepshoorns, koren en blaaskapellen
De eerste editie wordt geopend met een geluidswave van bijna 1000 kilometer. In het dorpje in Frankrijk waar de rivier ontspringt worden 's ochtends de klokken geluid, waarna de volgende dorpen het signaal overnemen. Waar de Maas breder wordt, klinken ook scheepshoorns, carillons, koren en blaaskapellen.

Maaslied
Aan het eind van de avond voert de muziekgolf naar Hoek van Holland en uiteindelijk de Noordzee. Speciaal voor deze dag schrijven de Maastrichtse dichter Frans Budé en componist Jesse Passenier een 'Maaslied'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graafmachines bewegen op muziek aan de Maas bij Itteren
Bijzondere rol voor festivalcomponist van Cultura Nova
Opera vertelt het verhaal van de Grensmaas
Maximale subsidie voor regionale evenementen verlaagd
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen