Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht in de race voor ‘fietsstad 2016’

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 22:07

Maastricht dingt mee naar de titel ‘Fietsstad 2016’. Het stadsbestuur heeft de stad ingeschreven voor de wedstrijd, opgezet door de Fietsersbond.

Naast Maastricht zijn Arnhem, Goes, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Oss, Purmerend en Utrecht in de race.

Maastricht bereikbaar
Maastricht denkt goede papieren te hebben door de investeringen die de laatste jaren, samen met het bereikbaarheidsprogramma Maastricht Bereikbaar, zijn gedaan in het fietsbeleid. Die leidden onder meer tot een toename van het aantal fietsers, concludeert het stads bestuur in het bidbook voor de fietsstedenstrijd.

Projecten
Maastricht voerde daarvoor tussen 2010 en 2014 veertig projecten uit die vooral gericht zijn op de fietser, zoals het omvvormen van de Bilserbaan tot fietsstraat en het verbinden van een fietsroute met Aken. Wie zich ‘Fietsstad 2016’ mag noemen, wordt duidelijk in het voorjaar van 2016.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht houdt studenten uit ochtendspits
Bus Maastricht Noord Station Pendelbus
Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen
Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Maastricht grijpt naast titel 'Fietsstad 2016'
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen