Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht in de race voor ‘fietsstad 2016’

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 22:07

Maastricht dingt mee naar de titel ‘Fietsstad 2016’. Het stadsbestuur heeft de stad ingeschreven voor de wedstrijd, opgezet door de Fietsersbond.

Naast Maastricht zijn Arnhem, Goes, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Oss, Purmerend en Utrecht in de race.

Maastricht bereikbaar
Maastricht denkt goede papieren te hebben door de investeringen die de laatste jaren, samen met het bereikbaarheidsprogramma Maastricht Bereikbaar, zijn gedaan in het fietsbeleid. Die leidden onder meer tot een toename van het aantal fietsers, concludeert het stads bestuur in het bidbook voor de fietsstedenstrijd.

Projecten
Maastricht voerde daarvoor tussen 2010 en 2014 veertig projecten uit die vooral gericht zijn op de fietser, zoals het omvvormen van de Bilserbaan tot fietsstraat en het verbinden van een fietsroute met Aken. Wie zich ‘Fietsstad 2016’ mag noemen, wordt duidelijk in het voorjaar van 2016.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht houdt studenten uit ochtendspits
Bus Maastricht Noord Station Pendelbus
Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen
Snelbus Maastricht-Noord - Centrum ook op weekdagen
Maastricht grijpt naast titel 'Fietsstad 2016'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen