Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Cityliner strandt nog voor eerste vlucht

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 14:02

De plannen voor luchtvaartmaatschappij Maastricht Cityliner, om lijnvluchten van Maastricht Airport naar Londen en München te gaan verzorgen, lijken niet van de grond te komen.

Volgens WijLimburg is het de initiatiefnemers niet gelukt om genoeg financiers te vinden.

Industriebank
Volgens de regionale zakennieuwssite was er geld toegezegd door onder meer autobouwer VDL, chemiereus DSM en pensioenfonds ABP, maar liep het spaak toen industriebank LIOF geen vertrouwen had in de plannen van het luchtvaartbedrijf.

Lees ook: Plan voor lijnvluchten van MAA naar Londen en München

Taai
Het vliegveld in Beek bleek in het verleden een taaie luchthaven voor lijndiensten. In de jaren 70 hield Limburg Airlines het nog geen twee jaar vol, latere pogingen onder de naam Wings of Maastricht en Maastricht Airlines strandden al voor een eerste vlucht. Alleen Air Exel voerde tussen 1989 en 2005 lijnvluchten uit onder KLM-vlag, maar stopte daarmee toen die niet rendabel waren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen