Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht buigt zich over uitbreiding dagennorm Vrijthof

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2020 - 16:05

De gemeenteraad in Maastricht buigt zich dinsdagavond over de eenmalige uitbreiding van de zogenaamde zestigdagennorm voor evenementen op het Vrijthof.

Daar waar afspraken gemaakt zijn over de belasting van het Vrijthof met betrekking tot evenementen wil het college daar volgend jaar van afwijken. Zo zouden André Rieu en Magisch Maastricht meer dagen moeten krijgen om hun evenementen te organiseren.

Eenmalige uitbreiding
Op het Vrijthof geldt sinds jaar en dag een zestigdagennorm. Die norm is vastgesteld om het aantal evenementen op het plein binnen de perken te houden. Vanwege de coronacrisis voelt het stadsbestuur er wel iets voor om in 2021 uit te gaan van 71 dagen. Dan kan Magisch Maastricht drie dagen langer duren en dan heeft André Rieu acht extra speeldagen. Vanwege de coronapandemie kunnen deze activiteiten in 2020 niet doorgaan.

Raad
Binnen de raad heerst er grote verdeeldheid, waar coalitiepartijen CDA en VVD uitgesproken voorstanders zijn, laat coalitiegenoot SP weten niks te zien in het plan van het college.

André Rieu hoopt dat de gemeenteraad van Maastricht instemt met het idee om volgend jaar acht extra concerten te geven op het Vrijthof. "Niet alleen voor mij, maar ook voor de ondernemers en voor de stad", liet hij eerder weten in het L1-programma Tour de L1mbourg.

Lees ook: Rieu over meer Vrijthofconcerten: 'Voor de stad is het fijn'

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen