Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht brengt eigen geurtje op de markt

Geplaatst opdonderdag 28 november 2019 - 21:36

Maastricht heeft als stad een eigen eau de parfum ontwikkeld.

Onder de naam Ton sur Ton Maastricht is die vanaf vrijdag verkrijgbaar, vooralsnog exclusief bij de Bijenkorf. De eigen geur is een initiatief van Maastricht Marketing.

Vertellen
"Het verhaal van Maastricht vertellen we dagelijks aan alle bezoekers", vertelt Leontien Mees. Zij is directeur van Maastricht Marketing. "Deze keer doen we dat aan de hand van een geur", zegt Mees.

Kenmerken
Het geurtje is volgens Mees opgebouwd uit vijf kenmerken die naar de stad verwijzen. "Specerijen die verwijzen naar lekkernijen uit de Maastrichtse keuken en suède dat symbool staat voor de leerlooiers uit het verleden van Maastricht", noemt ze als voorbeelden.

Uni-sex
Aan het parfum is maanden gewerkt door Tanja Schell, geurontwerper en parfumeur. "Ton sur Ton Maastricht is een karaktervol en gelaagd parfum geworden met een stoer en ongrijpbaar randje", zegt ze over haar ontwerp. "Het is een unisex-geur, dus geschikt voor man én vrouw. Toeristen kunnen bijvoorbeeld de parfum mee naar huis nemen en terugdenken aan hun mooie weekend in Maastricht."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen