Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht bij nader inzien tegen windmolens Bassenge

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 21:30

Maastricht maakt alsnog bezwaar tegen de vergunningaanvraag voor een windmolenpark in Bassenge, net over de grens bij Eijsden.

De stad vreest voor de veiligheid van het vliegverkeer en economische schade, meldt Dagblad De Limburger.

Milieuhygiëne
Toen in Wallonië het plan voor een windmolenpark met vijf turbines in Bassenge in procedure werd gebracht, besloot Maastricht geen bezwaar in te dienen, ondanks de zichtbaarheid van de wieken in delen van de stad. Milieuhygiënisch zijn geen storende effecten te verwachten, schreef het stadsbestuur in een eerste reactie.

Veiligheid
Inmiddels nemen de bezwaren tegen het plan toe. Niet alleen Eijsden-Margraten keerde zich tegen de windmolens, ook Maastrichts buurgemeente Riemst maakte formeel bezwaar. De gemeenten krijgen steun van de provincie Limburg, die op 26 januari liet weten vooral te vrezen voor verhoogde veiligheidsrisico’s in het luchtruim door de 150 meter hoge windmolens en voor de economische schade die daardoor ontstaat.

Lees ook: Eijsden bezorgd om windmolens over Belgische grens

Aanvliegroute
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wees de Walen intussen op afspraken tussen Nederland en België uit 2013, die met de bouw van het windmolenpark worden tenietgedaan. Het project past niet bij de activiteiten van vliegveld Maastricht Aachen Airport. De aanvliegroute vanuit het zuiden is straks door de windmolens niet meer bruikbaar, 'hetgeen tot aanzienlijke economische schade kan leiden', schrijft het ministerie. Vooral nu de luchthaven steeds meer luchtvracht verwerkt en binnenhaalt.

De argumenten van de provincie en het ministerie zijn voor Maastricht reden op zijn schreden terug te keren en alsnog een bezwaarschrift in te dienen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie en ministerie blijven vechten tegen windmolens
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Don Quichot uit Heerlen strijdt tegen windmolens Aken
Te koop in Kerkrade: windturbines, altijd buiten gestaan
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen