Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht bij nader inzien tegen windmolens Bassenge

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 21:30

Maastricht maakt alsnog bezwaar tegen de vergunningaanvraag voor een windmolenpark in Bassenge, net over de grens bij Eijsden.

De stad vreest voor de veiligheid van het vliegverkeer en economische schade, meldt Dagblad De Limburger.

Milieuhygiëne
Toen in Wallonië het plan voor een windmolenpark met vijf turbines in Bassenge in procedure werd gebracht, besloot Maastricht geen bezwaar in te dienen, ondanks de zichtbaarheid van de wieken in delen van de stad. Milieuhygiënisch zijn geen storende effecten te verwachten, schreef het stadsbestuur in een eerste reactie.

Veiligheid
Inmiddels nemen de bezwaren tegen het plan toe. Niet alleen Eijsden-Margraten keerde zich tegen de windmolens, ook Maastrichts buurgemeente Riemst maakte formeel bezwaar. De gemeenten krijgen steun van de provincie Limburg, die op 26 januari liet weten vooral te vrezen voor verhoogde veiligheidsrisico’s in het luchtruim door de 150 meter hoge windmolens en voor de economische schade die daardoor ontstaat.

Lees ook: Eijsden bezorgd om windmolens over Belgische grens

Aanvliegroute
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wees de Walen intussen op afspraken tussen Nederland en België uit 2013, die met de bouw van het windmolenpark worden tenietgedaan. Het project past niet bij de activiteiten van vliegveld Maastricht Aachen Airport. De aanvliegroute vanuit het zuiden is straks door de windmolens niet meer bruikbaar, 'hetgeen tot aanzienlijke economische schade kan leiden', schrijft het ministerie. Vooral nu de luchthaven steeds meer luchtvracht verwerkt en binnenhaalt.

De argumenten van de provincie en het ministerie zijn voor Maastricht reden op zijn schreden terug te keren en alsnog een bezwaarschrift in te dienen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie en ministerie blijven vechten tegen windmolens
Maximaal vijf windmolens voor Egchel
Don Quichot uit Heerlen strijdt tegen windmolens Aken
Te koop in Kerkrade: windturbines, altijd buiten gestaan
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen