Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maastricht bezorgd over verkoop sociale huurwoningen

Geplaatst opzaterdag 3 januari 2015 - 8:16

De gemeente Maastricht vreest de komende jaren een toenemende verkoop van sociale huurwoningen door corporaties aan commerciële beleggers.

Wethouder Gerdo van Grootheest is bang dat de sociale huurvoorraad daardoor nog verder onder druk komt te staan. Van Grootheest (GroenLinks, Wonen) uit zijn vrees in een brief aan de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Commerciële belegger
De inspectie had Maastricht om een zienswijze gevraagd in verband met de verkoop van 33 huurwoningen aan het Fatimaplein in Mariaberg. Deze sociale huurwoningen zijn door woningbouwcorporatie Woonpunt verkocht aan het Wooninvesteringsfonds (WIF). Dat verkocht de woningen op zijn beurt weer door aan de commerciële belegger Round Hill Capital.

Bedenkingen
In de zomer van 2014, toen de verkoop aan het WIF bijna was afgerond, gaf Maastricht al aan enige bedenkingen te hebben. "Wij gaan akkoord met deze verkoop, maar alleen onder de door het WIF contractueel vast te leggen voorwaarde dat de woningen nu en in de toekomst als betaalbare huurwoning beschikbaar blijven", schreef het stadsbestuur destijds in een zienswijze. Aan die voorwaarde is niet voldaan. Dat was ook niet verplicht, aangezien Maastricht niet meer kon doen dan enkel een zienswijze indienen.

Noodgedwongen verkopen
Van Grootheest is bang dat het niet bij deze woningen zal blijven. "Ik snap dat corporaties gezien het rijksbeleid en de financiële situatie noodgedwongen woningen moeten verkopen, maar we moeten er wel goed voor waken dat onze huurvoorraad evenwichtig blijft."

Scheefgroei
Onlangs werd bekend dat Maastricht kampt met een stevige scheefgroei op de huurmarkt. Er dreigt een tekort aan sociale huurwoningen. Niet alleen door verkoop en sloop, maar vooral doordat een groot aantal huurders nu ‘te goedkoop’ woont.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht wil strengere regels rond kamerverhuur
Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt
Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers
Bouw 450 koopwoningen Malberg geschrapt
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen