Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht bereidt zich voor op demonstratie tegen racisme

Geplaatst opzondag 7 juni 2020 - 9:13

Hoeveel mensen komen zondagmiddag naar de Black Lives Matter-demonstratie in Maastricht? En houdt iedereen zich aan de coronamaatregelen? De veiligheidsregio gaat goed controleren of de afgesproken voorwaarden worden nageleefd.

Als de organisatie zich aan de voorwaarden houdt, kan de demonstratie voorspoedig verlopen, zo laat de veiligheidsregio weten.

Anderhalve meter
De organisatie wilde de manifestatie aanvankelijk op het Vrijthof houden, maar daarvan is afgezien omdat dat plein te klein is bij een te grote toeloop. In overleg met het stadsbestuur is daarom gekozen voor het park De Griend aan de Maas. Daar zijn meer uitwijkmogelijkheden. Er zijn maximaal 2.000 mensen welkom en de organisatie tekent cirkels op de grond zodat iedereen anderhalve meter afstand kan houden. De deelnemers wordt gevraagd om bij aankomst in zo een cirkel te gaan zitten en recht te gaan staan als de actie begint. De organisatie vraagt deelnemers mondkapjes te dragen. Via social media hebben honderden mensen aangegeven dat ze de demonstratie zullen bijwonen.

De veiligheidsregio benadrukt dat de demonstratie op ieder moment voortijdig kan worden stopgezet als er een ongewenste situatie mocht ontstaan. Het protest begint zondagmiddag om 14:00 uur.

Wereldwijd zijn er zaterdag en zondag protesten tegen racisme. Onder meer in Berlijn, London en Brussel. De aanleiding is de gewelddadige dood van de Amerikaanse zwarte man George Floyd. Hij overleed omdat een agent minutenlang met zijn knie op zijn nek zat.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen