Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht begint met ondernemers denktank over corona

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 16:27

De gemeente Maastricht is samen met vertegenwoordigers van de ondernemers in de stad begonnen met een 'samenwerkingsteam corona'. Op die manier moet worden bekeken hoe de stad economisch door de coronacrisis kan worden gestuurd.

Dat maakte de gemeente vrijdag bekend.

Korte en lange termijn
De denktank gaat op drie gebieden aan de slag. Zo wordt er gekeken naar de acute steunmaatregelen om ondernemers financieel een steuntje in de rug te geven, hoe de communicatie vanuit de gemeente het beste kan lopen en hoe omgegaan moet worden met versoepelingsmaatregelen. Zo moeten de gevolgen van de crisis op zowel de korte als de lange termijn worden aangepakt.

Enorme impact
Behalve de gemeente, zijn ook vertegenwoordigers van onder meer Koninklijke Horeca Nederland, Maastricht Marketing, Binnenstad Ondernemers Collectief en de Samenwerkende Hotels bij de denktank betrokken. De gesprekken worden gecoördineerd door wethouders John Aarts (VVD) en Vivianne Heijnen (CDA).

"De impact van deze crisis op de economie van de stad is ongekend", ziet Aarts. "Dit raakt vele bedrijven en heel veel mensen. Als gemeente willen we kijken wat wij kunnen doen, en willen we ook in elk geval partijen bij elkaar brengen om samen te kijken naar mogelijke oplossingen." De werkgroepen starten maandag om de eerste ideeën te verkennen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen