Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht begint met ondernemers denktank over corona

Geplaatst opvrijdag 1 mei 2020 - 16:27

De gemeente Maastricht is samen met vertegenwoordigers van de ondernemers in de stad begonnen met een 'samenwerkingsteam corona'. Op die manier moet worden bekeken hoe de stad economisch door de coronacrisis kan worden gestuurd.

Dat maakte de gemeente vrijdag bekend.

Korte en lange termijn
De denktank gaat op drie gebieden aan de slag. Zo wordt er gekeken naar de acute steunmaatregelen om ondernemers financieel een steuntje in de rug te geven, hoe de communicatie vanuit de gemeente het beste kan lopen en hoe omgegaan moet worden met versoepelingsmaatregelen. Zo moeten de gevolgen van de crisis op zowel de korte als de lange termijn worden aangepakt.

Enorme impact
Behalve de gemeente, zijn ook vertegenwoordigers van onder meer Koninklijke Horeca Nederland, Maastricht Marketing, Binnenstad Ondernemers Collectief en de Samenwerkende Hotels bij de denktank betrokken. De gesprekken worden gecoördineerd door wethouders John Aarts (VVD) en Vivianne Heijnen (CDA).

"De impact van deze crisis op de economie van de stad is ongekend", ziet Aarts. "Dit raakt vele bedrijven en heel veel mensen. Als gemeente willen we kijken wat wij kunnen doen, en willen we ook in elk geval partijen bij elkaar brengen om samen te kijken naar mogelijke oplossingen." De werkgroepen starten maandag om de eerste ideeën te verkennen

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen