Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht aast op 1000 extra klantenservicebanen

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2015 - 6:33

Een samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs moet in Maastricht in drie jaar tijd duizend extra banen op het gebied van klantenservice opleveren.

De zogeheten Customer Service Valley wordt versterkt.

Vodafone en Q-Park
In Maastricht en omgeving zijn nu vijfduizend arbeidsplaatsen binnen klantcontactcentra. Dat aantal moet groeien naar zesduizend. Daarvoor zijn Vodafone, Q-Park avarto Bertelsmann, de gemeente Maastricht en onderwijsorganisaties Arcus, Leeuwenborgh en Zuyd Hogeschool een samenwerking aangegaan.

Opleiding
D
oor het aantal partners uit te breiden en een nieuwe, specifieke mbo-opleiding in het leven te roepen, moet de banengroei worden gerealiseerd. De drie scholen gaan elk op een ander niveau een opleiding voor callcentermedewerker in de markt zetten. Bij bedrijven is daar behoefte aan, zegt een woordvoerder van de Maastrichtse wethouder John Aarts (VVD, Economie): "Je ziet dat callcenterwerk nu nog niet altijd even serieus wordt genomen. Het wordt vooral als een opstap gezien naar een andere baan. Door een opleidingstraject op diverse niveaus aan te bieden, hopen we doorgroei binnen bedrijven te realiseren."

Internationale ligging
Het cijfer van duizend extra banen is reëel, claimt de gemeente. "Door de recente vestiging van de callcentra van Ericsson en IPG in Maastricht zitten we nu al op 300 nieuwe arbeidsplaatsen." De internationale ligging van Maastricht, de aanwezige kennis met universiteit en hogeschool en de meertaligheid in de regio maken het gebied aantrekkelijk voor nieuwe callcentra, is de verwachting.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen