Overslaan en naar de inhoud gaan

'Maastricht Aachen Airport is geen gevaar voor Chemelot'

Geplaatst opdonderdag 24 oktober 2019 - 15:45

Het provinciebestuur noemt de kans verwaarloosbaar dat vliegtuigen van en naar Maastricht Aachen Airport (MAA) schade aan gebouwen op chemie-bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen veroorzaken.

En dat geldt in nog mindere mate voor de kans op persoonlijk letsel op die locatie.

Stichting Verontruste Artsen
Het provinciebestuur baseert zich daarbij op aanvullend onderzoek van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Dat was om zijn mening gevraagd naar aanleiding van een brief van de Stichting Verontruste Artsen. Die stelde naar aanleiding van twee recente onderzoeksrapporten juist dat er sprake zou zijn van een uitzonderlijk groot veiligheidsrisico.

Turbulentie
Vliegtuigen van MAA zouden volgens de stichting voor zoveel turbulentie kunnen zorgen, dat de gevolgen op Chemelot desastreus zouden kunnen zijn. Maar het NLR noemt dat suggestief en een onjuiste interpretatie van onderzoek dat ze eerder zelf heeft gedaan, aldus het provinciebestuur.

'Geen onrust veroorzaken'
In een brief aan de Stichting Verontruste Artsen schrijft het provinciebestuur ook dat het zaak is 'uiterste zorgvuldigheid te betrachten en geen onnodige onrust en onzekerheid te veroorzaken als het om veiligheid gaat.' Daarbij trekt het een parallel met het vakgebied van de artsen zelf, gezondheid en gezondheidsrisico’s. "Ook daar is het zaak de feiten eerst goed te kennen, vooraleer tot conclusies kan worden overgegaan", aldus het provinciebestuur. Het stelt verder dat veiligheid voor hen een groot goed is.

Vandaar dat het NLR meteen om zijn mening is gevraagd over de brief van de Verontruste Artsen, ook om te weten te komen of er eventueel aanvullende maatregelen nodig waren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen