Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Aachen Airport beleefde drukste zomer ooit

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 8:51

Maastricht Aachen Airport (MAA) beleefde dit jaar de drukste zomer ooit. Het totaal aantal passagiers steeg in de maanden juni tot en met september met 50 procent tot 205.000.

Alle vliegvelden, behalve Groningen Airport Eelde, beleefden een recordzomer. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beste zomer
Augustus was de beste zomermaand voor het vliegveld in Beek: het kreeg ruim 76.000 passagiers te verwerken. Vorig jaar waren dit nog 53.000 reizigers.

Antalya in Turkije was deze zomer, net als vorig jaar, de populairste bestemming vanaf het vliegveld in Beek.

Doorgroeien
Maastricht Aachen Airport groeit weer goed na een flinke dip in 2017. Dat jaar reisden slechts 167.500 mensen via Beek. In 2018 lag dit aantal met 275.000 passagiers alweer een stuk hoger. En dit jaar vlogen er tot en met oktober al bijna 400.000 passagiers via Limburg.

Lees ook: Vliegveld Beek wil doorgroeien naar 1,2 miljoen passagiers

Slechts 1 procent
Van alle Nederlandse luchthavens kende Maastricht relatief de grootste groei. Dat is al voor het zesde achtereenvolgende kwartaal het geval. Maar het aantal via luchthaven Maastricht vervoerde passagiers bedraagt slechts 1 procent van het totaal in Nederland.

Ter vergelijking: de drukste dag op Schiphol was maandag 5 augustus, toen 235.000 passagiers van en naar Amsterdam vlogen. Schiphol kreeg op deze recorddag dus meer passagiers te verwerken dan Maastricht in drie maanden.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen