Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Aachen Airport beleefde drukste zomer ooit

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 8:51

Maastricht Aachen Airport (MAA) beleefde dit jaar de drukste zomer ooit. Het totaal aantal passagiers steeg in de maanden juni tot en met september met 50 procent tot 205.000.

Alle vliegvelden, behalve Groningen Airport Eelde, beleefden een recordzomer. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beste zomer
Augustus was de beste zomermaand voor het vliegveld in Beek: het kreeg ruim 76.000 passagiers te verwerken. Vorig jaar waren dit nog 53.000 reizigers.

Antalya in Turkije was deze zomer, net als vorig jaar, de populairste bestemming vanaf het vliegveld in Beek.

Doorgroeien
Maastricht Aachen Airport groeit weer goed na een flinke dip in 2017. Dat jaar reisden slechts 167.500 mensen via Beek. In 2018 lag dit aantal met 275.000 passagiers alweer een stuk hoger. En dit jaar vlogen er tot en met oktober al bijna 400.000 passagiers via Limburg.

Lees ook: Vliegveld Beek wil doorgroeien naar 1,2 miljoen passagiers

Slechts 1 procent
Van alle Nederlandse luchthavens kende Maastricht relatief de grootste groei. Dat is al voor het zesde achtereenvolgende kwartaal het geval. Maar het aantal via luchthaven Maastricht vervoerde passagiers bedraagt slechts 1 procent van het totaal in Nederland.

Ter vergelijking: de drukste dag op Schiphol was maandag 5 augustus, toen 235.000 passagiers van en naar Amsterdam vlogen. Schiphol kreeg op deze recorddag dus meer passagiers te verwerken dan Maastricht in drie maanden.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen