Overslaan en naar de inhoud gaan

Maastricht Aachen Airport beleefde drukste zomer ooit

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 8:51

Maastricht Aachen Airport (MAA) beleefde dit jaar de drukste zomer ooit. Het totaal aantal passagiers steeg in de maanden juni tot en met september met 50 procent tot 205.000.

Alle vliegvelden, behalve Groningen Airport Eelde, beleefden een recordzomer. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beste zomer
Augustus was de beste zomermaand voor het vliegveld in Beek: het kreeg ruim 76.000 passagiers te verwerken. Vorig jaar waren dit nog 53.000 reizigers.

Antalya in Turkije was deze zomer, net als vorig jaar, de populairste bestemming vanaf het vliegveld in Beek.

Doorgroeien
Maastricht Aachen Airport groeit weer goed na een flinke dip in 2017. Dat jaar reisden slechts 167.500 mensen via Beek. In 2018 lag dit aantal met 275.000 passagiers alweer een stuk hoger. En dit jaar vlogen er tot en met oktober al bijna 400.000 passagiers via Limburg.

Lees ook: Vliegveld Beek wil doorgroeien naar 1,2 miljoen passagiers

Slechts 1 procent
Van alle Nederlandse luchthavens kende Maastricht relatief de grootste groei. Dat is al voor het zesde achtereenvolgende kwartaal het geval. Maar het aantal via luchthaven Maastricht vervoerde passagiers bedraagt slechts 1 procent van het totaal in Nederland.

Ter vergelijking: de drukste dag op Schiphol was maandag 5 augustus, toen 235.000 passagiers van en naar Amsterdam vlogen. Schiphol kreeg op deze recorddag dus meer passagiers te verwerken dan Maastricht in drie maanden.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen