Marechaussee Maastricht-Aachen Airport

Twee in België gezochte mannen opgepakt op vliegveld Beek

Een 42-jarige Brunssumer en een 26-jarige man uit Schiedam, die allebei in België werden gezocht wegens drugshandel, zijn op Maastricht Aachen Airport opgepakt.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Actiegroep bekostigt zelf toekomstonderzoek vliegveld Beek

De Alliantie Tegen Uitbreiding van Maastricht Aachen Airport laat zelf een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) uitvoeren waarin alle toekomst-varianten voor het vliegveld in Beek worden onderzocht.

Marechaussee Maastricht-Aachen Airport
Meer drugs gevonden op MAA, minder wapens

Op de luchthaven in Beek is in 2019 vaker drugs gevonden dan het jaar daarvoor. Het aantal wapenvondsten is gedaald.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Ook Tweede Kamer krijgt petitie tegen uitbreiding MAA

De Tweede Kamer krijgt dinsdag een petitie aangeboden tegen een verdere uitbreiding van Maastricht Aachen Airport (MAA).

Marechaussee vliegveld
Man met jaren cel tegoed op MAA opgepakt

Een veroordeelde drugscrimineel die nog zo'n twee en een half jaar gevangenis tegoed had, is op Maastricht Aachen Airport aangehouden.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Felle kritiek D66 en PvdD op brandbrief MAA

De fracties van D66 en Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement hebben zware kritiek op de brandbrief die het provinciebestuur aan de Tweede Kamer heeft geschreven over de invoering van een vliegtaks voor vrachtvliegtuigen.

Maastricht Aachen Airport - MAA
Oud-staatssecretaris gaat advies opstellen over MAA

De provincie heeft oud-staatssecretaris Pieter van Geel aangesteld als 'verkenner' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Provincie slaat alarm over Maastricht Aachen Airport

Het provinciebestuur heeft een alarmerende brief geschreven aan de Tweede Kamer over de invoering van een vliegtaks voor vrachtvliegtuigen.

Vliegtuig mist landing
Extra 'mistvluchten' op Maastricht straks verleden tijd

Eindhoven Airport gaat het landingssysteem aanpassen zodat het vliegveld minder last heeft van mist. Hierdoor zullen in de toekomst minder vluchten hoeven uit te wijken naar Maastricht Aachen Airport zoals afgelopen maanden vaker het geval was.

Vliegtuig mist landing
Opnieuw Eindhovense vluchten naar MAA door mist

Maastricht Aachen Airport vangt dinsdagmorgen weer vluchten op die vanwege de mist niet in Eindhoven terechtkunnen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts