Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)

Minder vliegverkeer en toch meer klachten over vliegherrie

Na de coronarust is de afkeer van het vliegverkeer flink toegenomen. Vergeleken met de periode voor de pandemie klagen omwonenden van Maastricht Aachen Airport relatief veel vaker over herrie.

Protest Limmel 28 aug 2021
CDA: bedrijventerrein bij MAA alternatief voor megaloods

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt bedrijventerrein Aviation Valley bij Maastricht Aachen Airport (MAA) een goed alternatief voor het grote distributiecentrum dat langs de Noorderbrug bij de wijk Limmel gebouwd zou worden.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Provinciebestuur maakt toekomst MAA bespreekbaar

Als het aan het nieuw aangetreden dagelijks bestuur van de provincie ligt, komt er de komende maanden in samenspraak met de Provinciale Staten meer duidelijkheid over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA) in Beek.

26-08 Zomerserie vliegveld MAA
Vliegveld MAA: 'We zijn blij dat er weer wat gevlogen wordt'

Na het matige jaar 2020 valt ook 2021 niet mee voor luchthaven Maastricht Aachen Airport. "We hadden gehoopt op een goed vakantieseizoen vanaf juli, maar het valt toch wat tegen", zegt directeur Jos Roeven van de luchthaven in Beek.

stock coronazelftest zelftest coronavirus
Ook in september zelftests uitgedeeld op MAA

Reizigers die in september terugkeren op Maastricht Aachen Airport (MAA) krijgen een gratis coronazelftest aangeboden. Eigenlijk zou dat alleen in juli en augustus gebeuren, maar het kabinet heeft besloten dat ook volgende maand te doen.

Schade dakpannen Beek 28 jul 2021
Omwonenden MAA willen verbod op Boeing 777 om dakpannen

Vijf omwonenden van Maastricht Aachen Airport (MAA) zijn het wachten zat. Ze willen dat er nu iets gedaan wordt aan hun gevoel van onveiligheid iedere keer als er zware vliegtuigen over hun daken vliegen. Zo niet, dan wacht een kort geding.

Schade dakpannen Beek 28 jul 2021
Opnieuw schade aan daken door landende vliegtuigen MAA

Ondanks verschillende pogingen van Maastricht Aachen Airport (MAA) om de overlast te verkleinen, blijven landende vliegtuigen schade veroorzaken aan daken rond de luchthaven.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Forse kritiek op rapport over vrachtbanen MAA

De klachtencommissie Integriteit van de Erasmus Universiteit heeft zware kritiek op de passage in de jaarlijkse luchtvaartmonitor over Maastricht Aachen Airport (MAA).

Maastricht Airport landingsbaan nacht
MAA hele nacht open voor helikopters hulpdiensten

Maastricht Aachen Airport blijft op verzoek van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de crisisorganisatie van de politie de hele nacht open.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Kosovo nieuwe bestemming Maastricht Aachen Airport

Luchtvaartmaatschappij Trade Air gaat vanaf Maastricht Aachen Airport naar Kosovo vliegen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten