'Engelse verwijsborden vliegveld Beek merkwaardig'

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt het merkwaardig dat de verwijsborden in de vernieuwde aankomst- en vertrekhal van Maastricht Aachen Airport (MAA) in het Engels zijn.

Inkorten baan vliegveld: wethouder verrast door besluit

De provincie heeft Hub Schoenmakers, wethouder van de gemeente Beek verrast. Woensdag liet de provincie weten dat de verlengde landingsbaan van Maastricht Aachen Airport straks toch niet meer volledig mag worden gebruikt.

Duizenden handtekeningen vóór MAA: 'genoeg geklaagd'

Gedeputeerde Joost van den Akker kreeg woensdag bijna vierduizend handtekeningen overhandigd van voorstanders van Maastricht Aachen Airport.

In problemen geraakt vrachtvliegtuig veilig geland

Het vrachtvliegtuig dat dinsdagochtend in de problemen raakte, is veilig geland op vliegveld Maastricht Aachen Airport.

Vrachtvliegtuig in de problemen, groot alarm op vliegveld Beek

De hulpdiensten zijn dinsdagochtend uitgerukt naar Maastricht Aachen Airport omdat een vrachtvliegtuig in de problemen zou zijn geraakt.

Ambities Maastricht Airport botsen met geluidsgrens

Maastricht Aachen Airport zal zijn ambities moeten temperen als de geluidsbelasting voor de omgeving op het huidige peil blijft.

Weer dakpannen van huis Meerssen door landend vliegtuig

Er zijn opnieuw dakpannen van een huis in Meerssen geblazen tijdens de landing van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport.

Luchthaven Maastricht groeit het hardst van allemaal

De groei van luchthaven Maastricht Aachen Airport is procentueel gezien het sterkst ten opzichte van de vier andere nationale luchthavens.

Zorgen om wegwaaiende dakpannen in Meerssen

In Meerssen zijn zorgen gerezen nu steeds meer grote vrachtvliegtuigen laag over het dorp vliegen.

Auto in brand bij vliegveld Maastricht

Door een aanrijding was de A2 bij Maastricht Aachen Airport afgesloten. Daar reed een auto tegen de vangrail en vloog vervolgens in brand.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto