header boek

Kookboek: 'Jagen gaat niet over schieten, maar over eten'

Geroosterde wasbeer, eekhoorn in jus, hert gestoofd in Coca-Cola. Het zijn een aantal recepten uit het boek Op Jacht van fotograaf en schrijfster Isabella Rozendaal (37) uit Maastricht.

Drukte binnenstad stad Maastricht (29 nov 2020)
Drukte Maastricht voorkomen: 'Doe gericht boodschappen'

Na de drukte van afgelopen weekend in Maastricht hoopt Leontien Mees, directeur van Maastricht Marketing, dat de inkopen voor 5 december al doordeweeks en in de ochtenden gedaan zijn.

ongeluk voltastraat maastricht aanrijding voetganger (4 dec 2020)
Voetganger gewond bij aanrijding in Maastricht

Een voetganger in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld is vrijdagmiddag gewond geraakt, nadat die door een auto is aangereden.

De chemische bereiding van crystalmeth
Maastrichtenaar krijgt vijf jaar cel voor crystalmethlab

De 61-jarige John R. uit Maastricht is donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn betrokkenheid bij een crystalmethlab in Noord-Brabant.

Uber Eats
Bezorgservice Uber Eats breidt verder uit in Limburg

Bezorgservice Uber Eats is nu ook beschikbaar in de gemeente Maastricht.

Eten, gezond eten, voeding, ziekenhuis
MUMC+ stimuleert gezond eten in ziekenhuis

Het MUMC+ in Maastricht heeft samen met tien andere ziekenhuizen afgesproken om patiënten, medewerkers en bezoekers te gaan stimuleren om gezonder te eten.

Geld cash euro witwassen stock
Kilo's coke en tonnen cash: justitie eist jaren celstraf

Als het aan justitie ligt, gaat een 30-jarige Maastrichtenaar 65 maanden de gevangenis in. De man kwam bovendrijven in een grote, geheime drugsoperatie. In zijn woning vond de politie ruim vijf ton in contanten en 24,7 kilo cocaïne.

LP's platen
Opmars dialect in Top 2000 lijkt door te zetten

De decembermaand staat traditiegetrouw in het teken van lijstjes. Sinds dinsdag is de stembus voor de Top 2000 geopend. Hoeveel Limburgse artiesten staan dit jaar in de 'lijst der lijsten'?

stock mondkapje horeca
Opstandige horecabedrijven gaan 17 januari open

Meer dan duizend Limburgse horecaondernemers zijn van plan om op 17 januari de deuren weer te openen.

Osama I. steekpartij Maastricht
Osama I. verschaft geen inzicht in motieven

De 40-jarige Osama I., verdacht van twee gruwelijke moorden in Maastricht, heeft tijdens de eerste dag van zijn zaak in hoger beroep weinig tot geen inzicht gegeven in zijn motieven.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten