Overslaan en naar de inhoud gaan

Maassen over horrorcrash: 'Halo kan twee dubbeldekkers aan'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 18:22

Het F1-weekend in Bahrein werd overschaduwd door de - relatief goed afgelopen - horrorcrash van coureur Romain Grosjean. "We hebben eigenlijk een dodelijk ongeval gezien", zegt een opgeluchte Xavier Maassen.

De Limburgse coureur volgt voor L1 de Formule 1 op de voet. Hij reed in het verleden in de Formule Renault en het FIA GT1 Wereldkampioenschap races tegen Grosjean.

Impact
Dat de Haas-bolide doormidden brak waardoor een steekvlam ontstond, is volgens Maassen tegelijkertijd de redding van Grosjean geweest. "Was de auto niet dankzij de halo door de vangrails gegaan, dan had hij het met die impact en snelheid niet overleefd." De constructie is pas sinds 2018 verplicht in de Formule 1.

Lees ook: GP van Bahrein stilgelegd na horrorcrash Grosjean

Brandwonden
Grosjean lijkt alleen lichte brandwonden aan handen en enkels over te houden aan de crash. "Dat verbaast me nog", zegt Maassen. Hij prijst de effectiviteit van de beschermende overall en handschoenen en het snelle optreden van de marshalls en medici.

Opnieuw
Max Verstappen en de andere coureurs komen aankomend weekend opnieuw in actie op het circuit in Bahrein, maar dan met een andere lay-out. Een week later volgt de laatste race van het seizoen, in Abu Dhabi.

Lees ook: Verstappen tweede in door crash ontsierde GP van Bahrein

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen