Overslaan en naar de inhoud gaan

Maassen eindigt als derde tijdens race in Zolder

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:41

Coureur Xavier Maassen is als derde geëindigd in de eerste race van dit weekend bij de Porsche Carrera Cup Benelux. De Belg Dylan Derdaele zegevierde in Zolder.

Maassen en nummer twee Max van Splunteren krijgen zondag een nieuwe kans in race twee.

Koelvloeistof gelekt
Overigens moest de tweede kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux 's morgens worden geschrapt, omdat er koelvloeistof op de baan vloeide vanuit de auto van Maassen. Hij kwalificeerde zich als vierde. Maastrichtenaar Roger Grouwels reed de snelste tijd in de B-klasse.

Valse start
Robin Frijns kon geen potten breken in de DTM-klasse. De Maastrichtse coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden bij de pitstop, vanwege een valse start, en kwam uiteindelijk niet verder dan de twaalfde plaats. Hij reed wel de snelste ronde. Frijns zakte in de race van de vijfde startpositie terug naar de zevende, toen Philipp Eng - de latere winnaar - en Nico Müller (derde) hem passeerden. Binnen een ronde wist Frijns Müller weer in te halen en zijn plek achter Eng vast te houden. De straf van vijf seconden verkwanselde een goede klassering.

Zondag volgt een herkansing in de tweede race. Het DTM-kampioenschap viert dit weekend zijn terugkeer op Zolder na 17 jaar afwezigheid

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen