Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maassen eindigt als derde tijdens race in Zolder

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:41

Coureur Xavier Maassen is als derde geëindigd in de eerste race van dit weekend bij de Porsche Carrera Cup Benelux. De Belg Dylan Derdaele zegevierde in Zolder.

Maassen en nummer twee Max van Splunteren krijgen zondag een nieuwe kans in race twee.

Koelvloeistof gelekt
Overigens moest de tweede kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux 's morgens worden geschrapt, omdat er koelvloeistof op de baan vloeide vanuit de auto van Maassen. Hij kwalificeerde zich als vierde. Maastrichtenaar Roger Grouwels reed de snelste tijd in de B-klasse.

Valse start
Robin Frijns kon geen potten breken in de DTM-klasse. De Maastrichtse coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden bij de pitstop, vanwege een valse start, en kwam uiteindelijk niet verder dan de twaalfde plaats. Hij reed wel de snelste ronde. Frijns zakte in de race van de vijfde startpositie terug naar de zevende, toen Philipp Eng - de latere winnaar - en Nico Müller (derde) hem passeerden. Binnen een ronde wist Frijns Müller weer in te halen en zijn plek achter Eng vast te houden. De straf van vijf seconden verkwanselde een goede klassering.

Zondag volgt een herkansing in de tweede race. Het DTM-kampioenschap viert dit weekend zijn terugkeer op Zolder na 17 jaar afwezigheid

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen