Overslaan en naar de inhoud gaan

Maassen eindigt als derde tijdens race in Zolder

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 20:41

Coureur Xavier Maassen is als derde geëindigd in de eerste race van dit weekend bij de Porsche Carrera Cup Benelux. De Belg Dylan Derdaele zegevierde in Zolder.

Maassen en nummer twee Max van Splunteren krijgen zondag een nieuwe kans in race twee.

Koelvloeistof gelekt
Overigens moest de tweede kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux 's morgens worden geschrapt, omdat er koelvloeistof op de baan vloeide vanuit de auto van Maassen. Hij kwalificeerde zich als vierde. Maastrichtenaar Roger Grouwels reed de snelste tijd in de B-klasse.

Valse start
Robin Frijns kon geen potten breken in de DTM-klasse. De Maastrichtse coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden bij de pitstop, vanwege een valse start, en kwam uiteindelijk niet verder dan de twaalfde plaats. Hij reed wel de snelste ronde. Frijns zakte in de race van de vijfde startpositie terug naar de zevende, toen Philipp Eng - de latere winnaar - en Nico Müller (derde) hem passeerden. Binnen een ronde wist Frijns Müller weer in te halen en zijn plek achter Eng vast te houden. De straf van vijf seconden verkwanselde een goede klassering.

Zondag volgt een herkansing in de tweede race. Het DTM-kampioenschap viert dit weekend zijn terugkeer op Zolder na 17 jaar afwezigheid

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen