Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasmechelen optimistisch ondanks verlies bij outlet

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 15:11

Het merkendorp in de Belgisch-Limburgse grensgemeente Maasmechelen heeft vorig jaar een verlies geleden van 24,5 miljoen euro.

Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Boekhoudkundig
Maasmechelen Village werd in 2002 geopend maar is er nog nooit in geslaagd winstgevend te worden. In 2013 bedroeg het verlies 19,1 miljoen euro. Toch is er volgens burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen geen reden voor bezorgdheid. Het gaat om een boekhoudkundig verlies. Eigenaar Value Retail heeft ook geen enkel signaal gegeven dat het wil stoppen, aldus Terwingen.

Meer en meer bezoekers
Hij wijst erop dat het merkendorp juist de wind in de zeilen heeft: de bezoekersaantallen stijgen al jaren tot inmiddels boven de 3 miljoen, er komen nieuwe winkels bij en in het gebied rond Maasmechelen Village worden nieuwe projecten uitgevoerd.

Nieuwe initiatieven
Zo komen er een bungalowpark, een wellnesscentrum en meer restaurants en wordt het al bestaande hotel uitgebreid. Van de aantrekkingskracht van die nieuwe initiatieven gaat ook Maasmechelen Village profiteren, zegt burgemeester Terwingen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

25.000 extra Chinese toeristen voor Maasmechelen Village
ANP
Zelfmoord Steve Stevaert: 'Twitter is een vuilnisvat'
Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Maasmechelen boos over communicatie bij Chemelot-brand
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen