Trein Arriva station Heerlen

Treinen en bussen komen weer langzaam op stoom

Arriva-treinen rijden na het Pinksterweekeinde weer volgens de dienstregeling die gold voor de coronacrisis uitbrak.

Station Venray Maaslijn trein Arriva
Dieseltrein in 2024 verleden tijd op Maaslijn

Vervoerder Arriva hoeft de leasecontracten van de dieseltreinen op de Maaslijn niet voor 16 miljoen euro te verlengen, want de elektrificatie van de spoorlijn is eind december 2024 zeker klaar.

stock Venlo station Maaslijn Arriva trein
Arriva zet storingsgevoelige treinen Maaslijn op zijspoor

Arriva rijdt deze week met kortere treinen op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond. De vervoerder heeft vier treinstellen aan de kant gezet, omdat ze een gevaar vormen voor de dienstregeling.

Spoorbrug spoorviaduct Den Baog Belfeld
Rammelende spoorbrug Belfeld op agenda provincie

Het rammelend spoorwegviaduct in Belfeld staat nu ook bij het provinciebestuur op de agenda.

stock Venlo station Maaslijn Arriva trein
Bovenleiding Maaslijn vertraagd: Arriva krijgt miljoenen

De provincie betaalt vervoerder Arriva 49 miljoen euro compensatie voor de vertraging van de elektrificatie van de Maaslijn.

Arriva pakt problemen op Maaslijn aan

Arriva neemt maatregelen om de problemen op de Maaslijn aan te pakken, dat is het traject Roermond-Venlo-Nijmegen. Het traject kampt met veel uitval en vertraging van ritten.

Provincie stemt unaniem in met miljoenenbijdrage Maaslijn

Het Limburgs Parlement is officieel akkoord gegaan met een provinciale bijdrage van 35,1 miljoen euro in het tekort op de elektrificatie en gedeeltelijke spoorverdubbeling van de Maaslijn. Dat gebeurde unaniem.

Ook op Maaslijn minder treinen in meivakantie

Behalve rond Heerlen rijden er ook op de Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen geen of minder treinen tijdens de meivakantie.

Statencommissie stemt in met akkoord elektrificatie Maaslijn

De provinciale politiek steunt het akkoord dat CDA-gedeputeerde Hubert Mackus heeft gesloten over het tekort van een kleine 60 miljoen voor de elektrificatie en gedeeltelijke spoorverdubbeling van de Maaslijn.

Limburgse spoorlijnen minst gewaardeerd van Nederland

Twee Limburgse spoorlijnen staan op de laatste plaatsen in een landelijk onderzoek naar klanttevredenheid onder OV-reizigers.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten