Overslaan en naar de inhoud gaan

Maaslandster eerste partnerclub Jumbo-Visma Academy

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 21:02

Wielerclub Maaslandster uit Landgraaf gaat een samenwerkingsverband aan met de Academy van Jumbo-Visma. Het is de eerste club in Nederland die een partnerschap aangaat met het team.

De Academy heeft als doel om breedte-en topsport bij elkaar te brengen. Ook heeft de Academy het streven het wielrennen in Nederland op hoger niveau te krijgen en te houden.

Kennis
De bedoeling is dat er door de samenwerking meer oog is voor talentontwikkeling. Jumbo-Visma gaat TWC Maaslandster helpen door onder meer kennis en expertise te delen met de vereniging. Ook hoopt de club meer jeugd aan te trekken zodat er uiteindelijk meer talenten doorstromen naar een hoger niveau.

Clinics
De Academy geeft al veel clinics op middelbare scholen door het hele land. Zo kunnen leerlingen kennis maken wielrennen en eventueel doorstromen naar een wielerverenigingen. Landelijk loopt het aantal jongeren dat gaat wielrennen terug. Door een samenwerking aan te gaan met verenigingen hoopt Jumbo-Visma dat tegen te gaan.

Erkenning
Stan Bertram, teammanager van TWC Maaslandster Zuid-Limburg, denkt dat het partnerschap de wielerclub een enorme boost geeft. "Deze samenwerking toont aan dat we stappen maken als club. Dat is een goed signaal richting onze leden. Het is voor hun mooi om te zien dat we op deze manier erkenning krijgen van Team Jumbo-Visma Academy."

Doelen
Jaap van Hulten van de Jumbo-Visma Academy, kijkt ernaar uit om samen te werken met de allereerste partnervereniging van de Academy. "Met TWC Maaslandster Zuid-Limburg zijn we nu een aantal maanden bezig om hun doelen te bewerkstelligen. Deze doelen passen ook bij Team Jumbo-Visma Academy, zoals meer jongeren op de fiets krijgen, meer trainers met trainersdiploma’s en het versterken van de structuur rondom de jongerencategorieën."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen