Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw wil Sint welkom heten in haven Maasbracht

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 13:56

De gemeente Maasgouw zou de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 willen organiseren in de haven van Maasbracht.

Maasgouw heeft vrijdag de aanmelding naar de NTR, de organisator van het evenement, gestuurd. Dat schrijft de gemeente in een persbericht.

Interesse
De gemeente zou al eerder interesse hebben gehad om de Sint en zijn Pieten welkom te heten, maar de verbouwing van het gemeentehuis en een grote reconstructie in de oude kern van Maasbracht gooiden financieel roet in het eten.

Opgeknapt
"De haven van Maasbracht is een van de grootste binnenhavens van Nederland", zegt burgemeester Strous. "Recent hebben wij het havengbied volledig opgeknapt. Maasbracht is daardoor erg geschikt voor de organisatie van dit bijzondere evenement."

Lees ook: Sinterklaasintocht genegeerd: Limburgse steden zien kansen

Roermond en Weert
Eerder gaven de gemeenten Roermond en Weert ook al aan dat ze de intocht naar hun stad wilden halen. Dat deden ze na een brandbrief van de NTR, omdat geen enkele gemeente interesse had getoond. Weert is ondertussen afgehaakt, maar Roermond zit nog in de race.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen