Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw wil Sint welkom heten in haven Maasbracht

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 13:56

De gemeente Maasgouw zou de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 willen organiseren in de haven van Maasbracht.

Maasgouw heeft vrijdag de aanmelding naar de NTR, de organisator van het evenement, gestuurd. Dat schrijft de gemeente in een persbericht.

Interesse
De gemeente zou al eerder interesse hebben gehad om de Sint en zijn Pieten welkom te heten, maar de verbouwing van het gemeentehuis en een grote reconstructie in de oude kern van Maasbracht gooiden financieel roet in het eten.

Opgeknapt
"De haven van Maasbracht is een van de grootste binnenhavens van Nederland", zegt burgemeester Strous. "Recent hebben wij het havengbied volledig opgeknapt. Maasbracht is daardoor erg geschikt voor de organisatie van dit bijzondere evenement."

Lees ook: Sinterklaasintocht genegeerd: Limburgse steden zien kansen

Roermond en Weert
Eerder gaven de gemeenten Roermond en Weert ook al aan dat ze de intocht naar hun stad wilden halen. Dat deden ze na een brandbrief van de NTR, omdat geen enkele gemeente interesse had getoond. Weert is ondertussen afgehaakt, maar Roermond zit nog in de race.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen