Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw wil Sint welkom heten in haven Maasbracht

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 13:56

De gemeente Maasgouw zou de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 willen organiseren in de haven van Maasbracht.

Maasgouw heeft vrijdag de aanmelding naar de NTR, de organisator van het evenement, gestuurd. Dat schrijft de gemeente in een persbericht.

Interesse
De gemeente zou al eerder interesse hebben gehad om de Sint en zijn Pieten welkom te heten, maar de verbouwing van het gemeentehuis en een grote reconstructie in de oude kern van Maasbracht gooiden financieel roet in het eten.

Opgeknapt
"De haven van Maasbracht is een van de grootste binnenhavens van Nederland", zegt burgemeester Strous. "Recent hebben wij het havengbied volledig opgeknapt. Maasbracht is daardoor erg geschikt voor de organisatie van dit bijzondere evenement."

Lees ook: Sinterklaasintocht genegeerd: Limburgse steden zien kansen

Roermond en Weert
Eerder gaven de gemeenten Roermond en Weert ook al aan dat ze de intocht naar hun stad wilden halen. Dat deden ze na een brandbrief van de NTR, omdat geen enkele gemeente interesse had getoond. Weert is ondertussen afgehaakt, maar Roermond zit nog in de race.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen