Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw wil nog verder groeien

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 17:59

Maasgouw wil groeien naar een inwonersaantal tot boven de 24.000. "Dat is ook voor ondernemers van belang dat het inwonersaantal op peil blijft, of dat het groeit."

Dat zegt burgemeester Stef Strous als reactie op de forse stijging van het aantal inwoners.

Veel gebouwd
Vrijdag werd duidelijk dat het inwonersaantal van de gemeente het hardst groeide het afgelopen jaar. Dat kwam vooral doordat er meer mensen naar de gemeente verhuisden. "We hebben wel een aantal dingen gedaan die hieraan hebben bijgedragen. We hebben veel bouwvergunningen verleend en er is veel gebouwd", zegt de burgervader.

Gemeenschapszin
De burgemeester zegt verder dat Maasgouw een aantrekkelijke gemeente is met veel verenigingen en gemeenschapszin. Ook is de gemeente dankzij de A2 en A73 goed bereikbaar, dus aantrekkelijk voor mensen die in Maastricht of Eindhoven werken.

Video: L1

Meer sterfgevallen dan geboorten
Het inwonersaantal van Maasgouw is afgelopen jaar met 0,9 procent het meest gegroeid van alle Limburgse gemeenten. Dit ondanks dat er meer mensen stierven dan dat er baby’s werden geboren. De groei komt dan ook door mensen van buitenaf. De gemeente gaat de groeicijfers analyseren en mogelijk daar ook het beleid op aanpassen.

Lees ook: Inwonersaantal Maasgouw groeide het hardst

Strous zegt dat groei niet per se het doel is van de gemeente. Wel ziet hij dus graag het inwonersaantal weer stijgen tot boven de 24.000. Nu ligt dat op 23.700 inwoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen