Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 7:36

De gemeente Maasgouw heeft afgelopen weekeinde zo’n driehonderd ton afval verwijderd bij afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht.

Volgens de gemeente was er sprake van brandgevaar omdat in een berg afval op het terrein broei was ontstaan.

In de clinch
De gemeente en MSZ liggen met elkaar in de clinch over hoeveel afval op het terrein mag worden opgeslagen. Volgens het bedrijf mag er meer afval liggen dan dat de gemeente stelt. Daarover loopt een juridische procedure.

Minder afval
De gemeente heeft MSZ opgedragen zelf de hoeveelheid afval terug te brengen tot de vergunde hoeveelheid. Doet het bedrijf dat niet dan zal een extern bedrijf dat komen doen. De aanbestedingsprocedure daarvoor is inmiddels gestart. Er zal dan circa 11.600 ton afval moeten worden afgevoerd.

1 miljoen euro
De kosten daarvan bedragen ruim een miljoen euro. Tijdens een schouw in het kader van de aanbesteding werd de broei geconstateerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasbracht weigert vergunning aan Milieu Service Zuid
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen