Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 7:36

De gemeente Maasgouw heeft afgelopen weekeinde zo’n driehonderd ton afval verwijderd bij afvalverwerker Milieu Service Zuid (MSZ) in Maasbracht.

Volgens de gemeente was er sprake van brandgevaar omdat in een berg afval op het terrein broei was ontstaan.

In de clinch
De gemeente en MSZ liggen met elkaar in de clinch over hoeveel afval op het terrein mag worden opgeslagen. Volgens het bedrijf mag er meer afval liggen dan dat de gemeente stelt. Daarover loopt een juridische procedure.

Minder afval
De gemeente heeft MSZ opgedragen zelf de hoeveelheid afval terug te brengen tot de vergunde hoeveelheid. Doet het bedrijf dat niet dan zal een extern bedrijf dat komen doen. De aanbestedingsprocedure daarvoor is inmiddels gestart. Er zal dan circa 11.600 ton afval moeten worden afgevoerd.

1 miljoen euro
De kosten daarvan bedragen ruim een miljoen euro. Tijdens een schouw in het kader van de aanbesteding werd de broei geconstateerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
Maasbracht weigert vergunning aan Milieu Service Zuid
Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen