Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 14:56

De gemeente Maasgouw gaat zelf een deel van het opgeslagen afval op het terrein van het failliete Milieu Service Zuid in Maasbracht opruimen.

Op het terrein van de failliete afvalverwerker ligt meer afval dan dat er volgens de vergunning opgeslagen mag worden. De gemeente laat een containerbedrijf het overschot opruimen.

Vergunning
Milieu Service Zuid vroeg eind 2013 nog een vergunning aan om de opslag te mogen uitbreiden. Die werd afgewezen omdat Maasgouw bang was voor meer stankoverlast en schade voor het mileu.

Conflict
Het bedrijf raakte vanwege die afgewezen vergunning in de clinch met de gemeente, waarbij de gemeente eerder ook al binnenviel op het terrein. Eind juni ging het bedrijf failliet, volgens de eigenaar vanwege het conflict met de gemeente.

Stank
De schoonmaakklus op het terrein aan de Maasbrachtse haven begint volgende week, en duurt naar verwachting tot begin oktober. In die periode moeten omwonenden rekening houden met stankoverlast.

Lees meer over Milieu Service Zuid in Maasbracht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen