Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasgouw gaat puinruimen bij Milieu Service Zuid

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 14:56

De gemeente Maasgouw gaat zelf een deel van het opgeslagen afval op het terrein van het failliete Milieu Service Zuid in Maasbracht opruimen.

Op het terrein van de failliete afvalverwerker ligt meer afval dan dat er volgens de vergunning opgeslagen mag worden. De gemeente laat een containerbedrijf het overschot opruimen.

Vergunning
Milieu Service Zuid vroeg eind 2013 nog een vergunning aan om de opslag te mogen uitbreiden. Die werd afgewezen omdat Maasgouw bang was voor meer stankoverlast en schade voor het mileu.

Conflict
Het bedrijf raakte vanwege die afgewezen vergunning in de clinch met de gemeente, waarbij de gemeente eerder ook al binnenviel op het terrein. Eind juni ging het bedrijf failliet, volgens de eigenaar vanwege het conflict met de gemeente.

Stank
De schoonmaakklus op het terrein aan de Maasbrachtse haven begint volgende week, en duurt naar verwachting tot begin oktober. In die periode moeten omwonenden rekening houden met stankoverlast.

Lees meer over Milieu Service Zuid in Maasbracht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Milieu Service Zuid in Maasbracht failliet
Afvalbedrijf twijfelt over ingrijpen door gemeente Maasgouw
afval
Tien miljoen kilo afval opgeruimd in Maasbracht
Maasgouw haalt driehonderd ton afval weg om brandgevaar
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen