Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasbrug Roermond heet voortaan Louis Ramaekersbrug

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 12:49

De Maasbrug in Roermond heet vanaf vrijdag de Louis Ramaekersbrug.

De brug is vernoemd naar Roermondse spotprententekenaar Louis Ramaekers die tijdens de Eerste Wereldoorlog wereldberoemd was om zijn prenten. Zijn tekeningen verschenen over de hele wereld.

Propaganda
In zijn tekeningen nam Ramaekers duidelijk stelling voor de Geallieerden en tegen de Duitsers. De toenmalige Amerikaanse president Wilson gebruikte het werk van Ramaekers dan ook om de Amerikaanse inmenging in de Grote Oorlog thuis te verkopen. Zijn werk daar wordt gezien als de grootste propagandacampagne tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Notabelen
De nieuwe naam werd onthuld door cartoonist Joep Bertrams, zelf ook afkomstig uit Roermond. Ook verschillende buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders waren bij de onthulling. De brug, die zoals hij er nu ligt in 1960 werd gebouwd, heeft nooit eerder een naam gehad.

Wie was Louis Raemaekers?
Lees, kijk en luister: Meer over de naamgever van de brug op L1.nl

Een beroemde prent van Roermondenaar Louis Ramaekers uit de Eerste Wereldoorlog
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen