Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasbrug Roermond heet voortaan Louis Ramaekersbrug

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 12:49

De Maasbrug in Roermond heet vanaf vrijdag de Louis Ramaekersbrug.

De brug is vernoemd naar Roermondse spotprententekenaar Louis Ramaekers die tijdens de Eerste Wereldoorlog wereldberoemd was om zijn prenten. Zijn tekeningen verschenen over de hele wereld.

Propaganda
In zijn tekeningen nam Ramaekers duidelijk stelling voor de Geallieerden en tegen de Duitsers. De toenmalige Amerikaanse president Wilson gebruikte het werk van Ramaekers dan ook om de Amerikaanse inmenging in de Grote Oorlog thuis te verkopen. Zijn werk daar wordt gezien als de grootste propagandacampagne tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Notabelen
De nieuwe naam werd onthuld door cartoonist Joep Bertrams, zelf ook afkomstig uit Roermond. Ook verschillende buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders waren bij de onthulling. De brug, die zoals hij er nu ligt in 1960 werd gebouwd, heeft nooit eerder een naam gehad.

Wie was Louis Raemaekers?
Lees, kijk en luister: Meer over de naamgever van de brug op L1.nl

Een beroemde prent van Roermondenaar Louis Ramaekers uit de Eerste Wereldoorlog
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen