Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Maasbree krijgt containers als openbare school

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 21:10

Maasbree krijgt waarschijnlijk noodlokalen in containers vanwege de komst van het openbaar onderwijs in het dorp.

Wethouder Raf Janssen bezoekt woensdag locaties waar die mogelijk kunnen worden geplaatst.

Vier ton
Vorig jaar schatte de gemeente Peel en Maas al in zo’n 400.000 euro kwijt te zijn aan huisvesting als Maasbree naast katholiek ook openbaar onderwijs zou krijgen. Kort voor de kerstvakantie kreeg de gemeente eindelijk groen licht hiervoor van het ministerie van Onderwijs. Voor de zomer wil Janssen de raad concrete voorstellen voor de huisvesting voorleggen.

Schoolbestuur
Wethouder Janssen wil de stichting Akkoord!-PO (primair openbaar) aanwijzen als bestuurder van de openbare school. In principe kan de stichting Kerobei, die nu het katholiek basisonderwijs in Maasbree verzorgt, dat ook doen. Maar de gemeenteraad sprak al eerder de voorkeur uit voor een partij die vanuit principieel belang openbaar onderwijs verzorgt dus naar verwachting kan de raad volgende week met het voorstel instemmen.

Schoolstrijd
Aan de komst van een openbare school in Maasbree ging een strijd van meer dan tien jaar vooraf. Ouders ijverden al jaren voor openbaar basisonderwijs. Pas eind 2013 kwam dit in zicht toen een politieke meerderheid de behoefte aan openbaar onderwijs in het dorp wilde laten meten. De behoefte bleek groot genoeg (minimaal 200 leerlingen) maar het duurde nog tot eind 2015 voor de ministeriële goedkeuring kwam.

Lees ook: Openbare school Maasbree gaat door

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verzoek openbaar onderwijs Maasbree afgewezen
Strijd om openbare school Maasbree nog feller
Ministerie blijft tegen openbaar onderwijs in Maasbree
Rechtsgang levert Maasbree geen openbaar onderwijs op
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen