Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasbrachtenaar Pex weer Duits kampioen karting

Geplaatst opmaandag 6 oktober 2014 - 11:28

Jorrit Pex heeft voor de vierde keer de Duitse titel in de KZ 125cc schakelklasse binnen gehaald.

Op circuit Horensbergdam in Genk trok de 21-jarige coureur in de moeilijke weersomstandigheden aan het langste eind. Hij versloeg de Belg Rick Dreezen die voor eigen publiek geen potten kon breken.

Aanzien
Voor Pex was het alweer zijn vierde Duitse titel. Een titel met veel aanzien in de kartsport; het Duits kampioenschap wordt namelijk al jaren gezien als een van de sterkste in Europa.

Limburgers sterk
Verdi Geurts uit Maasbree en Joey Hanssen uit Horst kenden ook een goed weekend. In dezelfde klasse als Pex werd Geurts vierde en tweede. Hanssen finishte totaal als zesde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Stan Pex derde in tweede EK-kartrace in Genk
Stan Pex uit Maasbracht tweede bij EK-race karting
Karter Jorrit Pex zesde bij wereldkampioenschap in Genk
Karter Jorrit Pex kan wereldtitel niet prolongeren
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen