Overslaan en naar de inhoud gaan

Maasbracht krijgt standbeeld van Pierre Cnoops

Geplaatst opzaterdag 31 juli 2021 - 21:13

De overleden buuttereedner Pierre Cnoops wordt postuum geëerd met een standbeeld in Maasbracht.

Het beeld zal worden voorzien van een QR-code waarmee fragmenten van Cnoops kunnen worden afgespeeld op smartphones.

Maasgouw
De komst van het beeld is de verdienste van een lokaal comité, bestaande uit vrienden en bewonderaars van Cnoops. Het comité is al een jaar bezig om Cnoops, die woonde in Maasbracht, met een standbeeld te eren. Dankzij steun van het bedrijfsleven en particulieren kon aan het begin van dit jaar een start worden gemaakt met de voorbereidingen en de productie van het kunstwerk. Ook de gemeente Maasgouw steunt het initiatief en zal garant staan voor het beheer. Het beeld krijgt een prominente plaats in de Havenstraat.

Buuttekampioenschappen
Cnoops was tientallen jaren de bekendste buuttereedner van Nederland. Cnoops werd drie keer winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen. De eerste keer was in 1963. Door zijn overwinningen was Cnoops ook te zien op de landelijke televisie, zoals bij Willem Duys. Cnoops nam ook verschillende CD's en elpees op. Hij kreeg voor zijn werk diverse onderscheidingen, zowel van binnen als buiten de carnavalswereld. Daarnaast was hij postbeambte en gemeenteraadslid. Op 1 december 2018 overleed Cnoops op 80-jarige leeftijd.

Live-fragmenten
Het beeld zal worden voorzien van een QR-code. Daarmee kunnen bezoekers via hun mobiele telefoon geluids- en beeldfragmenten van de optreden van Cnoops kunnen oproepen. De live-fragmenten worden ter beschikking gesteld door L1.

De bedoeling is dat op 11 november, tijdens de start van het nieuwe carnavalsseizoen, het beeld wordt onthuld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen