Overslaan en naar de inhoud gaan

Maas onveiliger door waterpiraat

Geplaatst opzaterdag 26 september 2015 - 8:37

Waterpiraten maken de Maas tussen Mook en Blitterswijck steeds onveiliger. Het aantal ongelukken en bijna-ongelukken neemt de laatste jaren flink toe, stellen de gemeenten in de kop van Noord-Limburg.

Ze riepen tijdens het periodiek overleg bij de Veiligheidregio Limburg- Noord op tot meer en strengere controles door de politie.

Hek van de dam
"Als het zó doorgaat, is het hek van de dam. Dan krijgen we een serieus probleem op de Maas", waarschuwt burgemeester Willem Gradissen van Mook en Middelaar. Cijfers van het aantal ongevallen hebben de burgemeesters van de gemeenten niet. Ze zeggen zich onder andere te baseren op signalen van gemeentelijke handhavers en die baren de gemeenten zorgen.

Steeds drukker
Het aantal waterrecreanten neemt namelijk zichtbaar toe. Dat komt omdat de snelheidslimiet op dit deel van de Maas is vrijgelaten. "Veel recreanten hebben echter geen idee van de verkeersregels op het water en het toezicht door de politie lijkt steeds minder te worden.Dat leidt tot steeds meer gevaarlijke situaties", zegt burgemeester Hans Gilissen van Venray.

Drank en drugs
Ook wijzen de burgemeesters op enkele ernstige ongelukken die de afgelopen jaren plaatsvonden op de Maas tussen Mook en Venray. Zoals in 2012 bij Cuijk waarbij vier mannen om het leven kwamen, nadat hun speedboot tegen een groter binnenschip was opgevaren. Onderzoek wees uit dat de schipper van de speedboot zowel drank als drugs had genuttigd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Scheepvaart Maas volgende week hervat
Noord-Limburg wil toeristen trekken met bruine borden
Water loopt uit Maas na botsing tussen schip en stuw
Waterpompen geplaatst bij scheefliggende woonboten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen