Glazen wand kering Neer (25 nov 2020)

Glazen wand beschermt Neer tegen hoogwater Maas

Bij de haven in Neer zijn tientallen glazen schotten geplaatst om de omgeving te beschermen tegen overstromingen van de Maas.

stock Maas (bij Arcen in de buurt)
Arcen zamelt geld in voor beweegbare waterkering

Om hun dorp in de toekomst met een zelfsluitende waterkering te kunnen beschermen tegen hoogwater, zijn inwoners van Arcen een crowdfundingsactie begonnen.

De Maas bij Belfeld
Geplande dijkverhoging Belfeld kan ruim halve meter lager

De geplande verhoging en aanleg van dijken en waterkeringen langs de Maas bij Belfeld kunnen een stuk lager dan aanvankelijk gepland was.

Grensmaas Maas
Project Grensmaas sleept nationale onderscheiding binnen

Het project Grensmaas, dat van Maastricht tot Roosteren loopt, heeft de nationale onderscheiding Het Zonnetje gekregen. De prijs werd donderdagmiddag uitgereikt tijdens het Nationaal Deltacongres.

Stuw Linne klaar na herstelwerkzaamheden nr 1 (06 nov 2020)
Herstelwerk aan stuw Linne afgerond

De stuw in Linne is weer volledig hersteld van de schade die in februari werd aangericht toen twee losgeslagen duwbakken er tegenaan dreven.

Piet Roelofs neemt na 20 jaar afscheid als schipper voet-en fietsveer
Laatste werkdag veerman: 'Het was een mooi avontuur'

Hij voelt zich niet te oud om wekelijks de Kobus naar de overkant te sturen en weer terug. Toch stopt Piet Roelofs (79) als veerman op het voet- en fietsveer tussen Blitterswijck en Wellerlooi.

Wilde paarden (30 jul 2020)
Grensoverschrijdende grazers leiden tot juridisch geharrewar

ARK Natuurontwikkeling pleit voor een speciale status voor paarden en runderen die de Belgische grens oversteken in het Grensmaas-gebied. Volgens de organisatie is dat nodig om de grensoverschrijdende routes van de grazers van een wettelijk fundament te voorzien.

Maas Maasvallei natuur (okt 2020)
Onderzoek: natuur rond de Limburgse Maas floreert

De natuur rondom de Maas tussen Maastricht en Thorn groeit explosief. Het gebied is hard op weg om een van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa te worden. Dat blijkt na jarenlang onderzoek.

Werkzaamheden stuw Linne
Nooddam afgebroken; herstellen stuw bijna klaar

De dam die nodig was om herstelwerkzaamheden uit te voeren aan de beschadigde stuw bij Linne, is dinsdagmorgen weer afgebroken.

Klemgereden trucker Maasband (2 okt 2020)_HD
Truckers rijden zich klem in Steins Maasdorp

Verdwaalde truckers hebben zich de afgelopen tijd regelmatig klemgereden in de smalle straatjes van het Steinse dorp Maasband.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten