Overslaan en naar de inhoud gaan

Maartje Paumen leidt Oranje langs China

Geplaatst opzaterdag 29 november 2014 - 17:14

Maartje Paumen uit Geleen heeft zaterdag in de eerste wedstrijd in de Champions Trophy twee keer gescoord tegen China.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Sjoerd Marijne zegevierde in het Argentijnse Mendoza met 2-0. De Geleense scoorde in het derde kwart tweemaal uit een strafcorner.

Defensief China
Nederland maakte het zichzelf tegen China, dat bij het WK eerder dit jaar in Den Haag als zesde eindigde, onnodig moeilijk. Ondanks een surplus aan kwaliteit bleef de openingstreffer lang uit tegen het defensief ingestelde China. Kansen kreeg Oranje in de eerste helft, verdeeld in twee kwarten van vijftien minuten, meer dan voldoende. In de cirkel toonde Nederland echter te weinig scherpte om keepster Dongxiao Li te verschalken.

Aanvoerster
Vrije verdedigster Paumen deed er als aanvoerster alles aan om de ban te breken, maar haar goede werk in offensief opzicht kon door onder anderen Ellen Hoog niet worden bekroond. Lidewij Welten miste in de 29e minuut van dichtbij een kans op een tip-in. Een strafcorner kon het ietwat onrustige en ook slordige Oranje in de eerste helft niet afdwingen.

Doelvrouw Li
Na de rust hield het Nederlandse overwicht aan. De ploeg van Marijne bleef echter ook kansen missen. Zowel Xan de Waard als Carlien Dirkse van den Heuvel stuitte op de uitblinkende doelvrouw Li. Ook de eerste strafcorner leverde geen treffer op. Bij absentie van Paumen, die even rust kreeg op de bank, legde Caia van Maasakker zonder succes aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maartje Paumen met Oranje naar Argentiniƫ
Maartje Paumen 'klikt' met nieuwe bondscoach
Paumen boekt met hockeydames remise tegen Nieuw-Zeeland
Paumen voorkomt teleurstellend gelijkspel hockeydames
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen