Overslaan en naar de inhoud gaan

Maartje Paumen 'klikt' met nieuwe bondscoach

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 11:24

Aanvoerster Maartje Paumen van de Nederlandse hockeysters noemde de overstap van bondscoach Max Caldas afgelopen zomer naar de nationale mannenploeg een harde klap.

"We hadden een heel goede band met hem. Een blik was genoeg om elkaar aan te voelen. Hij investeerde ook heel erg in het team. Daarnaast beschikt Max over enorm veel hockeykennis en is hij tactisch zeer sterk'', betoogde de Geleense in de aanloop naar de Champions Trophy in Mendoza, die zaterdag begint.

Nieuwe bondscoach
De eerste zes 'werkweken' met de nieuwe bondscoach Sjoerd Marijne zijn Paumen in elk geval niet slecht bevallen. "Tot nu toe klikt het met hem. Dat leeft binnen de hele ploeg. Voor Sjoerd is het ook een enorme uitdaging. Niets is moeilijker dan ergens binnen te stappen waar grote successen zijn behaald. Eigenlijk is het een beetje lullig voor hem dat hij in een team terechtkomt dat al zo lang samen speelt.''

'Mond vol tanden'
Volgens Paumen is Marijne de afgelopen maanden tegen de nodige verrassingen aangelopen bij Oranje. "Zo had Sjoerd niet verwacht dat wij verbaal zo scherp zijn", liet de routinier van Den Bosch in een openhartig relaas op haar website weten. "Hij staat soms met de mond vol tanden te kijken wanneer er weer een paar scherpe teksten over het veld vliegen. Wel mooi dat Sjoerd dacht dat het bij de vrouwen milder zou zijn dan bij de mannen.''

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Maartje Paumen met Oranje naar Argentinië
Maartje Paumen leidt Oranje langs China
Paumen boekt met hockeydames remise tegen Nieuw-Zeeland
Paumen voorkomt teleurstellend gelijkspel hockeydames
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen